„Drogul bogaţilor“ la clubul săracilor: Ce riscă Magaye Gueye pentru consum de cocaină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gueye

Dinamo se face, periodic, de râs în fotbalul românesc! După ce a fost preluată de nişte investitori spanioli, care au şi dispărut între timp, acum imaginea clubului e pătată de un fotbalist de duzină, adus chiar de „ţeparii“ spanioli!

Vorbim despre atacantul senegalez, Magaye Gueye, care a ajuns în „Ştefan cel Mare“, anul trecut, când Dinamo încă traia cu speranţa că Pablo Cortacero va livra şi altceva, în afară de vorbe goale. 

Ce a făcut Gueye la Dinamo? A adunat 19 meciuri şi 3 goluri, dar adevărata lui „performanţă“ a ieşit la iveală, marţi seară. Pentru că atunci a „explodat“ informaţia potrivit căreia senegalezul a testat pozitiv pentru consum de cocaină, după meciul din optimile Cupei României, cu FCSB (1-0). Partida s-a disputat la data de 10 februarie şi, la finalul ei, au fost chemaţi şase fotbalişti la controlul antidoping: Steliano Filip, Diego Fabbrini şi Magaye Gueye (Dinamo), Florinel Coman, Florin Tănase şi Dragoş Nedelcu (FCSB).

Varianta africanului: o înscenare!

Probele analizate de Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) au confirmat că Magaye Gueye a consumat cocaină. Managerul clubului Dinamo, Mario Nicolae, a dezvăluit pentru prosport.ro ce crede el despre acest subiect. „Gueye a fost undeva, la o petrecere. Spune însă că n-a consumat aşa ceva (n.r. - cocaină). Ce jucător recunoaşte când greşeşte? Dinamo nu va tolera, sub nicio formă, astfel de evenimente şi incidente. Trebuie să ai o ţinută, o conduită“, a spus oficialul roş-albilor.

Acelaşi Nicolae a povestit pentru gsp.ro, ce reacţie a avut Magaye Gueye, când a fost informat că testul său antidoping a relevat că a consumat cocaină. „Magaye e în stare de şoc. Când l-am sunat, nu urmărise presa, era buimac. Nu cred că juca teatru, mi-a zis că de la mine află. Nu-i venea să creadă. L-am întrebat. Mi-a zis că a fost la o petrecere, dar că el n-a luat nimic. Zicea că poate i s-a înscenat“.

Ce riscă Dinamo?

După ce s-a aflat că Magaye Gueye a consumat cocaină, au apărut două mari întrebări: Ce riscă Dinamo şi ce pedeapsă va primi fotbalistul de 30 de ani?

La prima întrebare a răspuns pentru „Fanatik“, Emilian Hulubei, membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal: „Nu se pune problema ca Dinamo să piardă la masa verde partida cu FCSB. Nu există nimic în regulament în acest sens. Era altceva dacă erau mai mulţi jucători ai lui Dinamo în această situaţie. Dar aşa, clubul nu riscă nimic“.

Magaye Gueye, în schimb, va avea mari probleme. Pe lângă faptul că, aproape sigur, va fi concediat de Dinamo, echipă care îi poate solicita inclusiv daune de imagine - la fel a păţit Adrian Mutu cu Chelsea, în 2004 - fotbalistul riscă şi o suspendare de minimum doi ani. 

În acest context, fostul fundaş, Dorin Goian, a dat verdictul, într-o intervenţie la Pro X: „Cariera lui e terminată. Dacă va primi o pedeapsă de doi ani de suspendare, e greu să revină la un nivel înalt. Din păcate, pune într-o lumină nu foarte favorabilă fotbalul românesc. Îi putem ura să-şi facă bagajele cât mai repede şi să ne lase“.

7 echipe are Magaye Gueye în CV-ul său, în afară de Dinamo: Strasbourg, Everton, Brest, Millwall, Adanaspor, Osmanlispor şi Qarabag.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite