Doliu în sportul românesc. A murit prima jucătoare care a ajuns în finală la Roland Garros

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florenţa Mihai
Florenţa Mihai

Sportul românesc este în doliu, după ce una dintre cele mai importante figuri din istoria sportului românesc s-a stins din viaţă în această dimineaţă.

 Florenţa Mihai, prima jucătoare de tenis română care a ajuns până în finala de la Roland Garros, în 1977, (atât la simplu, cât şi la dublu mixt), a murit la numai 60 de ani. Ea s-a numărat între cele mai mari talente pe care le-a avut tenisul românesc şi-a dedicat întreaga viaţă fenomenului sportului alb de la noi din ţară, fie din postura de jucătoare, fie din cea de antrenor sau făcând parte din echipa Federaţiei Române de Tenis.
Dintre meritele pe plan sportiv ca jucătoare, Florenţa Mihai a obţinut medalia de bronz la Roland Garros în 1976; s-a clasat în primele opt jucătoare la simplu, la US Open-ul din 1979 şi a făcut parte din echipa de Cupa Federaţiei a României timp de şase ediţii (dublu alături de Virginia Ruzici), reuşind să intre în primele 8 echipe din Grupa Mondială la ediţiile din 1983 – Zurich, 1981 - Tokyo, 1980 – Berlin, 1978 – Melbourne.


Multiplă campioană naţională la probele de simplu, dublu şi dublu mixt (1971-1983), Florenţa Mihai s-a impus şi în multe turnee internaţionale, printre altele câştigând proba de dublu a Campionatele Europene de Seniori (amatori) şi medalia de bronz, la simplu, în 1978.
Ca antrenor, Florenţa Mihai a fost căpitan-nejucător al echipei de Cupa Federaţiei, aproximativ 14 ani, incluzând trei ediţii în Grupa Mondială I şi II, a condus echipa României la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992), de la Atlanta (1996) şi de la Sydney (2000) şi a fost antrenoarea unor jucătoare de top precum Irina Spîrlea- loc 7 mondial, Ruxandra Dragomir- loc 15 mondial şi Irina Begu.
În cadrul Federaţiei Române de Tenis, a activat ca Secretar General (1984 – 1989), antrenor federal, consilier de specialitate şi consilier preşedinte.
Pentru performanţele sale, FLORENŢA MIHAI a fost numită antrenor emerit, a primit Ordinul Meritul Sportiv Clasa I (1979 şi 1977) şi Medalia Naţională: serviciul Credincios Clasa a III-a.

Florenta Mihai

DUMNEZEU SĂ O ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

Toţi cei care vor să-şi ia ”la revedere” sunt aşteptaţi joi (15 octombrie 2015), între orele 13:00 - 15:00, la sediul Federaţiei Române de Tenis din str. Pierre de Coubertin, nr. 11, sector 2, Bucureşti, unde va fi depus corpul neînsufleţit.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite