Djokovici va juca duminică pentru al optulea titlu la Australian Open, după o victorie logică în faţa lui Federer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovic rămâne invincibil în semifinale la Australian Open (8 din 8)
Novak Djokovic rămâne invincibil în semifinale la Australian Open (8 din 8)

Novak Djokovici s-a calificat, joi, în a opta finală a carierei la Australian Open, după o victorie previzibilă în faţa lui Roger Federer. Deşi chiar şi cu câteva ore înainte de startul meciului era incertă prezenţa elveţianului pe teren, din cauza problemelor avute la inghinali în timpul sfertului de finală maraton cu Tennys Sandgren, Federer nu a declinat lupta, ba chiar a oferit o replică aspră în primul set, cedând însă clar pe final.

Confruntarea cu numărul 50 dintre Novak Djokovici şi Roger Federer a fost una cu final uşor de anicipat, având în vedere efortul supraomenesc pe care campionul elveţian l-a depus în urmă cu două zile: trei ore şi jumătate de joc, set decisiv şi o revenire antologică, cu şapte mingi salvate - totul în condiţiile în care a chemat fizioterapeutul încă de la jumătatea setului trei al partidei.

Totuşi, joi, Federer a decis să joace, pentru a nu repeta episodul din 2014, de la Turneul Campionilor, când i-a oferit trofeul la masa verde sârbului din cauza unei accidentări la spate. A fost o veste bună pentru organizatori, care nu aveau programat în sesiunea de seară pe Rod Laver Arena decât această semifinală, plus un demonstrativ din turneul legendelor.

Roger Federer a făcut spectacol în primul set, reuşind, după un game inaugural-maraton pe serviciu, cu două mingi de break consecutive salvate şi patru egalităţi, să câştige de două ori pe serviciul lui Novak Djokovici, să se desprindă la 4-1 şi, mai mult, să îşi procure trei mingi de 5-1 la retur. Sârbul a scuturat însă dubiile din jocul său şi a demarat sprintul spre victorie: a forţat egalarea, a dominat tie-break-ul şi nu a mai avut de înfruntat vreo minge de break pe serviciu până la finalul meciului. Scorul final a fost: 7-6(1), 6-4, 6-3.

Djokovici a evoluat din ce în ce mai convingător, aşa cum o făcuse, de altfel, şi în rundele precedente, reducând numărul de greşeli neforţate de la 11 - în primul set, la 4 şi 3 în seturile doi şi trei, expediind totodată 31 de lovituri câştigătoare.

Duminică, sârbul are şansa de a câştiga al optulea titlu la Australian Open şi de a reveni pe prima poziţie în clasamentul mondial (graţie înfrângerii suferite de Rafael Nadal în sferturi, în faţa lui Thiem). Adversarul său se va decide vineri - de la 10.30, ora României, dintre Dominic Thiem (#5) şi Alexander Zverev (#7).

  • Germanul Sascha Zverev a promis că, dacă va câştiga titlul, va dona întreg premiul în bani (2,8 milioane de dolari americani) victimelor incendiilor din Australia.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite