Dezastru pentru România: Pierdem două medalii olimpice din cauza unui alt scandal uriaş de dopaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Cocoş va rămâne fără medalia de argint cucerită la Jocurile Olimpice din 2012
Roxana Cocoş va rămâne fără medalia de argint cucerită la Jocurile Olimpice din 2012

La Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, delegaţia tricoloră a cucerit un total de 9 medalii în diferite probe. Acum, două dintre ele vor fi „rase“ şi acordate unor sportivi din alte ţări.

Cazul de dopaj de la Corona Braşov e încă proaspăt în memoria iubitorilor de sport din România, însă, astăzi, a explodat o altă ştire cu consecinţe multe mai grave!

Concret, la reanalizarea probelor din 2012, s-a dovedit că halterofilii Roxana Cocoş şi Răzvan Martin, amândoi medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Londra, au folosit substanţe interzise. Informaţia a fost furnizată de gsp.ro, care susţine că, având trei cazuri dovedite de dopaj - a fost prins şi Florin Croitoru, de asemenea, după o probă recoltată la Jocurile Olimpice din 2012! - Federaţia Română de Haltere riscă acum o suspendare de un an de la toate competiţiile!

Roxana Cocoş a cucerit medalia de argint la categoria de 69 de kilograme la JO 2012. Acum, după ce a testat pozitiv, medalia ei va acordată lui Nurmukhambetova din Kazahstan, iar Ubaldina Volayers (Columbia) va urca pe podium, primind bronzul.

Răzvan Martin a luat bronzul la categoria 69 de kilograme, însă acum, odată cu excluderea sa din clasament pentru dopaj, medalia va fi acordată lui  Kim Myong-hyok din Coreea de Nord.

Ce substanţă au folosit cei doi români?

Stanozololul, care e un steroid anabolizant disponibil sub formă injectabilă şi tablete, cu puţine efecte secundare şi adaptat pentru cei care doresc să-şi îmbunătăţească starea fizică şi să grăbească procesul de ardere a grăsimilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite