Del Piero: Daca Ibra se lua de mine, il rupeam cu bataia! Vezi ce a declarat italianul pentru El Pais!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alessandro Del Piero
Alessandro Del Piero

Del Piero este cunoscut ca un tip calculat, asezat si care n-a cauzat niciodata probleme in lot. Totusi, emblema lui Juventus Torino a acordat un interviu cotidianului spaniol "El Pais" in care divulga lucruri nestiute despre el.

- Când eram mic, aveam probleme cu integrarea între ceilalţi copii, deoarece eram foarte timid. De aceea mă jucam singur pe plajă. Încă sunt sfios, dar atunci era mult mai dificil de suportat acel sentiment de singurătate.

- Aveam acasă postere cu Platini, U2, Genesis, Michael Jackson şi Dire Straits. Încă sunt acolo, ca şi bicicleta veche de 50 de ani pe care am primit-o în clasa I. Era fantastică, avea frână de picior, o foloseam ca pe o motocicletă.

- Nu aveam nicio idee despre ce aş putea fi în afară de fotbalist. Ţin minte că într-o zi, profesoara de la şcoală ne-a pus să scriem ce vrem să devenim. Am scris electrician, ca tatăl meu, şofer de camion, pentru că îmi plăcea să călătoresc şi bucătar, pentru că îmi place să mănânc. Visul meu dintotdeauna a fost, însă, să joc fotbal, dar nu am scris asta niciodată pe o foaie.

- Sportul care mă încântă, în afara fotbalului, este rugby-ul. M-am uitat la toate meciurile, în afara finalei, pentru că am avut antrenament atunci. Intonarea imnurilor, pregătirea meciurilor...mi se făcea pielea de găină.

- Jucam fotbal pe stradă doar după ce îmi făceam temele şi până se întuneca. Nu aveam voie afară după lăsarea întunericului. De aceea, tata scotea uneori maşina din garaj şi îmi făcea spaţiu ca să mă manifest acolo. În lunile de vară, la ţară, eram scăpat de sub control, jucam toată ziua fotbal pe câmp şi veneam acasă doar la cină.

- Stadionul care şi-a păstrat un loc în inima mea este Santiago bernabeu, pentru emoţia pe care mi-a creat-o. De asemenea, m-am simţit extraordinar pe Old Trafford, o emblemă a fotbalului, dar şi la Glasgow sau pe Anfield.

- Ibrahimovic nu a fost aproape de o bătaie cu antrenorul când juca pentru Juventus, dar era aproape de o încăierare cu un jucător. Nu, nu era vorba de mine, pentru că l-aş fi bătut (râde). El este un tip liniştit, de regulă, însă pe teren se aşteaptă ca toţi colegii să se ridice la valoarea lui şi de aici irascibilitatea de care dă dovadă câteodată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite