„Defensiva va decide meciul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeria Beşe este una dintre cele mai bune apărătoare din campionatul intern
Valeria Beşe este una dintre cele mai bune apărătoare din campionatul intern

Oltchim joacă sâmbătă, de la ora 13.00, în direct pe Sport.ro, în deplasare cu Dinamo Volgograd. Revenită printre titulare la ultimele partide, Vali Beşe crede că apărarea le poate ajuta pe „galactice“ să obţină calificarea în semifinale.

„Adevărul Sporturi": În ultima săptămână aţi jucat patru meciuri. Cum ţi se pare acest calendar?

Valeria Beşe: Să ai meci la ora 16.00 într-o zi şi apoi să joci în dimineaţa următoare la ora 11.00 necesită un efort şi pe plan mental pentru că e greu să păstrezi un nivel ridicat de concentrare.

Sunteţi neînvinse în Liga Naţională. Cum ar putea apărea o contracandidată a Oltchimului la titlu?

Cuvântul cheie este investiţie. E o greşeală să aducem de afară jucătoare pe care le refuză alţii. Avem multe fete talentate şi în România şi trebuie să fie promovate mai mult. Dacă cineva le adună laolaltă, poate forma o echipă redutabilă.

Cum îţi explici creşterea ta de formă din ultima perioadă?

Antrenorul a început să aibă ceva mai multă încredere în mine şi cred că am profitat în meciul de la Viena de şansa care mi s-a oferit. Chiar dacă sunt folosită destul de rar în ofensivă, mă bucură mult faptul că pot fi totuşi  utilă echipei.

Te mai gândeşti la o revenire la echipa naţională?

Am doar 30 de ani şi teoretic mai pot continua la echipa naţională încă câţiva ani, dar nu depinde doar de mine. Dacă va mai fi cazul să fiu convocată, voi analiza la momentul respectiv ce trebuie să fac.

Cum ai prefaţa acest duel cu Volgograd din weekend?

Meciul din Rusia se va decide sigur în defensivă. Dacă poarta e ok şi ne vom apăra bine, putem câştiga meciul. Nu trebuie neapărat să excelezi la atacurile poziţionale, atâta timp cât contratacul şi faza a doua se află la un nivel ridicat.

După victoria cu Viborg, mulţi se gândesc deja la câştigarea Ligii Campionilor...

Eu cred sincer că lumea aştepta să câştigăm trofeul încă de când am început să jucăm în Liga Campionilor. Faptul că evoluăm din ce în ce mai bine, le-a dat pe parcurs şi mai multe speranţe suporterilor. E nevoie totuşi de răbdare, mai sunt încă mulţi paşi până acolo. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite