De râsul curcilor: Ce se va întâmpla, astăzi, dacă rusoaica Valieva va câştiga o medalie olimpică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kamila Valieva
Kamila Valieva

O sportivă care a folosit o substanţă interzisă, venind dintr-o ţară deja suspendată pentru dopajul instituţionalizat, a primit permisiunea de a evolua, în continuare, la Jocurile Olimpice de Iarnă, la Beijing (4-20 februarie). Această decizie dă naştere la nişte situaţii fără precedent.

După o săptămână de aşteptare, Kamila Valieva (Rusia, 15 ani) a aflat decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în cazul său de dopaj.

Concret, Valieva, depistată cu o substanţă interzisă după un control efectuat la data de 25 decembrie, vorbim despre trimetazidina, a aflat rezultatul testului abia pe parcursul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing. Mai precis, pe 8 februarie! Drept urmare, a fost suspendată provizoriu şi cazul ei a fost judecat, în regim de urgenţă, de TAS. Care, ieri, a ridicat suspendarea rusoaicei, considerând că, dacă sportiva nu va fi lăsată să concureze în continuare la JO 2022, înainte ca fondul cazului de dopaj să fie judecat, daunele provocate ar fi ireparabile.

Aşadar, Valieva va putea evolua, atât astăzi, în proba de patinaj simplu feminin, cu programul scurt, cât şi joi, în concursul de patinaj liber. Valieva e mare favorită în ambele probe. Ea deja a câştigat aurul în concursul pe echipe, unde sportivele din Rusia s-au clasat pe locul 1, înaintea echipelor din SUA şi Japonia. 

Totuşi, din cauza scandalului de dopaj în care e implicată Valieva, ceremonia de acordarea medaliilor n-a mai avut loc! La fel se va întâmpla şi în cadrul probelor individuale, dacă Valieva va cuceri, din nou, vreo medalie.

Trimetazidina, substanţa interzisă care a fost găsită în proba furnizată de Kamila, e utilizată pentru a trata angina pectorală şi alte afecţiuni cardiace. Acest medicament îmbunătăţeşte fluxul sanguin către inimă şi limitează oscilaţiile bruşte ale tensiunii arteriale. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite