David Popovici, încă o medalie de aur la CE de înot pentru juniori

David Popovici, încă o medalie de aur la CE de înot pentru juniori

David Popovici a corectat de două ori în decurs de câteva zile recordul mondial la 100 m liber / FOTO Mediafax

înotătorul David Popovici a obţinut, duminică seara, la Roma, medalia de aur în proba de 50 metri liber, din cadrul Campionatului European de Nataţie, acesta terminând cursa cu timpul de 22’22”. Popovici, în vârstă de 16 ani, a cucerit 4 medalii în această săptămână, dintre care 3 de aur şi una de argint. El a doborât recordurile de viteză în probele de 100 şi de 200 de metri liber.

Ştiri pe aceeaşi temă

Duminică seară, el a câştigat aurul la 50 metri, cu timpul de 22.22 secunde, cu peste jumătate de secundă mai rapid decât ocupantul locului doi.
 
David Popovici este calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. 
 
În proba similară la individual feminin, Bianca Costea s-a clasat pe locul 5. 
 
Cele patru medalii ale lui David la Roma, la doar 16 ani, sunt:
 
 - argint cu ştafeta României (David Popovici, Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu) de 4x100 m liber – timp: 3:19.93;
- aur la 100 m liber – timp: 47.30; 
- aur la 200 m liber – timp: 1:45.95; 
- aur la 50 m liber – timp: 22.22.
 
Sportivul român David Popovici a doborât vineri recordul mondial de juniori în proba de 200 m liber, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma, prilej cu care s-a calificat şi în finala probei pe care a câştigat-o sâmbătă seara. 
 
Popovici a corectat de două ori în decurs de câteva zile recordul mondial la 100 m liber, sportivul pregătit de către antrenorul Adrian Rădulescu a fost înregistrat în semifinalele probei de 200 m liber cu timpul de 1 min 45 sec 26/100, notează Digi 24
 
Vechea performanţă mondială îi aparţinea sud-coreeanului Sunwoo Hwang (1 min 45 sec 92/100) şi fusese stabilită pe 19 noiembrie 2020, la Gimcheon (Coreea de Sud).
 
Sportivul român David Popovici, calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, joi seara, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma, cu un nou record mondial de juniori.
 
Timpul obţinut de juniorul român nu doar că reprezintă un record mondial la juniori, dar este şi cel mai bun timp al anului inclusiv în cursele de seniori.
 
Citeşte şi: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările