Daum cu abureala, Chiricheş cu palma grea: căpitanul naţionalei l-a contrazis pe selecţioner la TV. Toate reacţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o victorie chinuită cu o naţională limitată care a şi jucat în inferioritate numerică, neamţul de pe banca tricolorilor a venit în faţa jurnaliştilor şi s-a lăudat cu 24 de ocazii de gol create de echipa sa! În schimb, liderul echipei de pe teren a avut un discurs dur, dar mai aproape de realitate.

Christoph Daum şi-a propus să fie comic din prima până în ultima zi pe banca României. La instalare, a promis că echipa naţională va ataca şi când nu va avea mingea, iar astăzi, când elevii săi joacă slab meci de meci, neamţul vorbeşte despre progres şi despre un viitor strălucit. 

Numai că, mai nou, nu doar presa şi fanii dau semne că s-au săturat de discursul ridicol al lui Daum, ci şi jucătorii care lucrează direct cu el. La finalul victoriei cu Armenia, reacţiile de la televizor şi de la conferinţa de presă au confirmat această situaţie.

Ce s-a spus?

Christoph Daum (selecţioner România): Am avut 62% posesie, am controlat meciul, am avut 24 de ocazii de gol şi e fantastic că echipa n-a cedat. Rareori vezi un meci cu atât de multe ocazii. Am încercat să forţăm cu Popa şi cu Andrei Ivan, jucători rapizi, şi apoi cu Maxim, care e un jucător creativ şi care are capacitatea de a înscrie. Poţi marca mai multe goluri, dar importante sunt punctele şi progresul acestor jucători tineri. Sunt jucători precum Băluţă, Hanca, fotbalişti care au nevoie de mai multe meciuri. Apreciez progresul unor jucători. Ganea, care s-a aflat la al doilea meci al său la naţională, Băluţă mi-a plăcut, Benzar la fel. Chiar şi Stanciu, care a trebuit să joace într-o poziţie nouă. Sunt mulţi jucători care au calităţi extraordinare şi se integrează în naţională. Mă interesează spiritul de echipă şi cred că suntem pe drumul cel bun. L-am introdus pe Maxim, un jucător flexibil, mobil. Şi până la urmă a funcţionat. Mă bucur că a marcat cineva care a intrat de pe bancă.

Aş fi vrut, totuşi, mai multe goluri. Nu reuşim să înscriem din ocaziile pe care le avem. Trebuie să apreciem că reuşim să avem aceste ocazii, dar trebuie să facem ceva pentru a nu mai rata atât de mult. Voi discuta cu jucătorii, vom lucra la acest aspect. Am văzut şi multe greşeli în acest meci. Dezamăgirea vine din aşteptări. Fanii se aşteptau la un meci mai uşor pentru că am câştigat la scor în tur. Dar Armenia e o echipă nouă. Nu vreau să critic nivelul fotbalului românesc. Dar vedem asta în meciurile internaţionale ale echipelor de club. Eu fac tot ce pot, dacă e cineva care poate face mai mult, eu pot pleca şi mâine. Am o responsabilitate faţă de aceşti jucători şi îmi face plăcere să lucrez cu ei. Dacă voi găsiţi o altă soluţie pentru postul de selecţioner, puteţi discuta cu domnul Burleanu. Până la urmă, aş putea spune că mi-a ajuns şi că n-am nevoie de această slujbă.

Muntenegru şi Danemarca au jucători fantastici, individualităţi. Ne concentrăm pe meciul cu Muntenegru şi vă asigur că vom face tot posibilul să obţinem o victorie. Vrem să ţinem grupa deschisă.

Vlad Chiricheş (căpitan România): E o victorie obţinută cu greu. A fost un joc care nu-ţi dă speranţe că poţi obţine mai mult. Mă simt dezamăgit de ce se întâmplă în această campanie de calificare. E trist. Ne chinuim la fiecare meci. 11 la 11 ar fi fost greu. Nu ştiu... Nu ştiu dacă e un rezultat mincinos, dar e un rezultat obţinut uşor întâmplător. În fiecare meci ne chinuim să marcăm, să scoatem puncte. Chiar nu pot să înţeleg, nu pot să mă bucur pentru această victorie. Probabil, dacă am juca numai amicale, am fi campioni mondiali. Avem şanse de calificare extrem de mici. Vom încerca să câştigăm în Muntenegru. Stăm la mâna tuturor. Nu-mi pot explica de ce am avut o asemenea campanie. N-am schimbat mulţi jucători faţă de precedenta campanie. Cred că trebuie să se facă o analiză amănunţită de către cei din FRF şi să ia o decizie. Ne-am chinuit campania asta. Nu ştiu ce-aş mai putea spune. Mă simt dezamăgit de rezultatul din seara asta. Nu cred că am jucat un fotbal care să ne dea speranţe.

Mihai Stoichiţă (director tehnic FRF): Am suferit, dar sunt mulţumit că am câştigat. Mi-aş fi dorit altceva, dar asta e. Nu pot să spun că e o naţională urâtă, dar nu jucăm nimic. N-o să mergem întotdeauna spre centrul Pământului, o să ieşim şi noi odată la suprafaţă. Sper să plutim în continuare şi să luăm o medalie cândva. E groaznic să trăieşti astfel meciurile. Eşti român şi te apasă orice nereuşită. În prima repriză, toate acţiunile noastre veneau din partea dreaptă, aşa am şi dat golul, aşa ne-au anulat şi golurile. Dacă vezi că sunt slabi pe partea aia, insistă acolo, nu înţeleg de ce n-am insistat. Datele problemei sunt cu totul altele în Muntenegru. Ei au câştigat la scor, iar în meciul de luni, publicul îi va împinge de la spate. Mă gândesc doar să facem cel mai simplu fotbal, organizat, aşa vreau să jucăm.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite