Cuplul de aur Bellu–Bitang revine în sala de gimnastică!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele slabe obţinute de gimnastele noastre la ultimele competiţii internaţionale a determinat întoarcerea celor mai titraţi antrenori la cârma lotului naţional. În urma deciziei de „retrogradare“ a lui Nicolae Forminte, cel care a antrenat cinci ani lotul feminin de la Deva, acesta a hotărât să-şi dea demisia şi să se întoarcă la Constanţa.

Plecaţi din lumea gimnasticii în 2005 cu surle şi trâmbiţe din cauza scandalului cu Oana Petrovschi şi a regimului riguros pe care îl impuneau la lot, antrenorii de aur ai gimnasticii feminine româneşti, Octavian Bellu şi Mariana Bitang, au fost de acord să revină din nou în sală.

Citiţi şi:

Liliana Cosma este antrenorul "anilor"
Gimnastele cu oase rupte: Porgras, ultimul caz / Prin ce calvar trec sportivele


În şedinţa Comitetului Executiv de ieri s-a hotărât ca noul colectiv coordonator al lotului să fie format din cei doi plus directorul tehnic Anca Grigoraş.

„Vrem să corectăm nişte lucruri care nu mai funcţionau la lotul feminin. Ultimele rezultate de la marile competiţii ne îndreptăţesc să spunem acest lucru. Aşa că am cerut din nou ajutorul cuplului Octavian Bellu - Mariana Bitang. Ei au fost de acord cu decizia noastră. Astfel, activitatea va fi supervizată de Bellu şi Bitang, care se vor deplasa la Deva, dar şi lotul va veni mai des la Izvorani. Vrem să înceapă cât mai repede posibil", a spus Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică pentru „Adevărul".

Mariana Bitang regretă că Nicolae Forminte nu a rămas în staful tehnic: „Aici nu este loc de orgolii. Am fost chemaţi să punem umărul şi să redresăm gimnastica românească. Îmi pare rău că nu a rămas şi domnul Forminte".

Nicolae Forminte s-a retras la Constanţa

Chiar dacă nu a fost demis, ci doar „retrogradat" la aparatele de care se ocupa odinioară,  Nicolae Forminte s-a simţit trădat şi a decis să se întoarcă acasă la Constanţa.

„Am demisionat. Sunt deja în Constanţa. Nu mă mai întorc la lot decât ca antrenor coordonator. Altfel, aş funcţiona ca un mercenar, şi sincer, nu-mi permit finanţele să mai fac aşa ceva. Tot ce am făcut până acum a fost din pasiune", a spus tehnicianul pentru „Adevărul".

Octavian Bellu

Antrenor coordonator la lotul olimpic de gimnastică feminină în perioada 1981 - 2005; 2006-2009 preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Palmares: 39 de medalii olimpice (16 de aur, 9 de argint, 14 de bronz), 75 de medalii mondiale (29 de aur, 23 de argint, 25 de bronz), 78 de medalii europene (28 de aur, 24 de argint, 16 de bronz)

Mariana Bitang

Antrenor coordonator la lotul olimpic de gimnastică feminină în perioada 1992-2005.

Palmares: 19 medalii olimpice (7 de aur, 5 de argint, 7 de bronz), 44 de medalii mondiale (18 de aur, 15 de argint, 11 de bronz), 36 de medalii europene (16 de aur, 10 de argint, 10 de bronz)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite