Cum a redevenit România o forţă la handbal feminin: Paula Ungureanu a dezvăluit secretul. Toate reacţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tricolorele vor juca, din nou, la Jocurile Olimpice, după ce au ratat această performanţă la ultima ediţie, în 2012. Calificarea a confirmat că Tomas Ryde a construit o trupă formidabilă.

Iar asta pentru că România a câştigat turneul preolimpic, în Danemarca, folosind rezervele în două din cele trei jocuri.

Chiar dacă remiza cu Muntenegru a avut un gust amar, după cum „Adevărul“ a explicat aici, per ansamblu, fetele au evoluat extraordinar şi au dovedit că pot spera la o medalie olimpică la Rio.

Chiar dacă a fost rezervă cu Muntenegru, portarul Paula Ungureanu a fost în extaz, după confruntarea cu vicecampioana olimpică.

Ce a spus?

„Ne bucurăm enorm pentru această calificare şi suntem foarte, foarte fericite. Ne aşteptam să câştigăm cu Danemarca pentru că ne-am dorit enorm acea victorie şi această calificare. Contează foarte mult unitatea echipei. Noi suntem foarte unite aici şi ne bucurăm de handbal. Nu mi-a părut rău că n-am jucat azi pentru că noi suntem foarte unite şi ne bucurăm că ni se oferă aceeaşi şansă la toate. Acum vrem doar să ne bucurăm de această calificare, nu ne gândim la nimic altceva“, a declarat Ungureanu la Digi Sport.

Aurelia Brădeanu: „E mult mai uşor să fii în teren decât pe bancă. Important e că am terminat sănătoase acest turneu şi suntem fericite şi mândre de ce am realizat. Suntem o echipă unită şi atitudinea contează cel mai mult. Dacă ai atitudine, nu poate să te învingă nimeni. Acum privim în viitor şi ne dorim să realizăm ce ne-am propus. Din prima ne-am propus să ajungem la Rio şi acum vrem să facem un rezultat foarte bun acolo, pe care îl aşeptăm de foarte mult timp. Nu mă aşteptam să fie o calificare uşoară, aşa cum pare, dacă e să o privim acum. În prima zi, am dat toată energia şi ne-am făcut treaba“.

Costica Buceschi (antrenor secund România): „Am fost foarte aproape de o victorie, am condus pe toată durata jocului, dar am avut câteva greşeli pe final şi s-a terminat egal. E bine că ne-am calificat de pe primul loc, fără înfrângere şi fără accidentări. Am dat ocazia multor jucătoare tinere să joace câteva meciuri legate la o competiţie atât de importantă, iar rezultatele sper să se vadă la vară, la Jocurile Olimpice. E foarte important ca toate jucătoarele pasibile de selecţie să fie sănătoase. Ne-am creionat deja programul de pregătire. Vom perfecta nişte jocuri amicale cu echipele cele mai puternice din lume, ca Norvegia sau Olanda, echipe care se vor bate, de asemenea, la o medalie la Jocurile Olimpice“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite