Cum fac arabii atmosferă pe stadioanele lor de fotbal: aşa funcţionează aparatul cu cel mai iritant zgomot din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arab

Qatar şi Emirate au arene de şapte stele în care evoluează vedete precum Xavi. Şi, totuşi, lipseşte ceva cu desăvârşire. Aşa că oficialii cluburilor au trecut la treabă.

Echipe pline de bani, dornice să se facă remarcate în lumea bună a fotbalului. Iar dacă, deocamdată, rezultatele nu le ajută, formaţiile din zona Golfului Persic compensează acest handicap prin atragerea unor mari fotbalişti, aflaţi pe final de carieră.

Aşa a ajuns Xavi la Al-Sadd Doha (Qatar), Asamoah Gyan la Al-Ahli Dubai (Emirate) sau Balázs Dzsudzsák la Al-Wahda (Emirate). Şi, totuşi, de cele mai multe ori, aceşti jucători evoluează în faţa unor tribune goale, arabii din Qatar şi Emirate nefiind atraşi de meciurile locale. Lipsa spectatorilor reprezintă o mare problemă pentru aceste ţări, în primul rând, pentru că atunci când echipele lor se deplasează în străinătate şi dau de stadioane arhipline, fotbaliştii locali joacă timoraţi.

Un alt dezavantaj constă în faptul că, atunci când joacă acasă în competiţii internaţionale, formaţiile din Qatar şi Emirate nu pot pune presiune pe adversar cu ajutorul publicului, având în vedere că stadionul e pe jumătate gol. De aceea, oficialii acestor grupări recurg la tot felul de metode care mai de care ciudate pentru a crea atmosferă şi a compensa lipsa suporterilor.

Spre exemplu, în timpul partidelor din Liga Campionilor Asiei, pe marginea terenului e amplasat un instrument ciudat, manevrat de un individ care are o singură misiune pe durata celor 90 de minute: atunci când favoriţii atacă şi se apropie de careul advers, să producă cel mai iritant zgomot din lume prin care să-i deranjeze pe oaspeţi. Imaginile cu acest instrument au fost surprinse în timpul meciului Al-Ahli Dubai - Esteghlal Teheran, disputat la începutul săptămânii.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CE ZGOMOT PRODUCE INSTRUMENTUL ARABILOR
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite