CTP, şocat de ce i se întâmplă lui Halep: Ce crede despre accidentarea Simonei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP

Reputatul comentator a avut o postare detaliată pe Facebook, în care şi-a expus părerea după incidentul nefericit de la Italian Open.

Simona Halep (3 WTA) îşi va afla durata perioadei de refacere, în acest weekend. După cum „Adevărul“ a explicat aici însă, perspectivele nu sunt deloc bune pentru „Simo“, având în vedere ce înseamnă o ruptură musculară.

Iar ceea ce i se întâmplă acum lui Halep se numeşte ghinion pur, după cum a remarcat şi Cristian Tudor Popescu printr-o postare pe contul său de Facebook.

Ce a scris Cristian Tudor Popescu?

*Într-o viaţă de peste jumătate de veac în tenis, n-am văzut ceva asemănător cu ce i s-a întâmplat Simonei. Ştiu că există fractură de stres – Horia Tecău a avut aşa ceva la laba piciorului – dar ruptură musculară de stres nu mi se părea posibilă. Adică, fără să faci vreo mişcare deosebită, fără sprint, frână sau şpagat, mergând sau stând pur şi simplu pe teren, să plesnească muşchiul. 

*Lacrimile, pe care i le-am văzut cu toţii prima dată Simonei, le înţeleg – durerea e cruntă şi a mai fost şi uluiala, şi sentimentul nedreptăţii: „Se poate, aşa, din senin, fără să fac nimic?“.

*Cauza care a dus la cedarea „din senin“ a gambei Simonei cred că este enorma acumulare de eforturi din organismul acestei fete micuţe în decursul celor aproape 10 ani în care s-a menţinut, cu o constanţă ieşită din comun în istoria tenisului, în top 10 şi top 5 mondial. A înfruntat mai mereu adversare mult mai înalte şi mai puternice decât ea, a făcut faţă loviturilor ca din tun şi meciurilor întinse pe ore întregi, a jucat mult, pentru că a atins de atâtea ori fazele finale ale turneelor. O mare jucătoare, cu un fizic asemănător, Justine Henin, a fost îngenuncheată de accidentări la 27 de ani. Firava şi îndemânatica Agnieszka Radwanska a fost nevoită să abandoneze la 29 de ani.

*Nu ne rămâne decât să sperăm că spiritul Simonei Halep va reuşi încă o dată să-i împingă trupul mai departe. Nu pot să închei această însemnare despre Simona fără a mărturisi că m-a impresionat profund ce-a făcut marea campioană Angelique Kerber: n-a părăsit terenul decât în spatele Simonei dusă pe braţe, purtându-i termobagul.

CITEŞTE ŞI:

Halep a făcut anunţul mult aşteptat: Cât de gravă e accidentarea suferită la Roma

De ce s-a „rupt“ Halep: Apare o nouă ipoteză pentru problemele Simonei din ultima perioadă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite