CTP, avertisment dur pentru Simona Halep: “Este condamnată în faţa Azarenkăi dacă nu schimbă...”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP (foto: Adevărul)
CTP (foto: Adevărul)

Cunoscutul jurnalist şi comentator de tenis Cristian Tudor Popescu a făcut o analiză pertinentă, pentru “ring”, privind jocul Simonei Halep de la US Open.

„O campioană se face câştigând meciurile proaste. Meciul Simonei cu Lisicki a fost un meci slab, cu foarte multe greşeli şi de-o parte, şi de alta. Din fericire, trebuie să-i mulţumim Sabinei că a făcut mai multe decât Simona, în jur de 80 de greşeli neforţate. Şi, cu ajutorul acestora, i-a permis Simonei să revină, să intre în meci şi, în cele din urmă, să-l câştige. Simona nu a făcut unul dintre meciurile ei bune, dar toată admiraţia şi tot respectul pentru că a luptat şi a făcut-o până la sânge. Nu ştiu cât de accidentată este, pentru că am văzut-o terminând meciul în alergare şi destul de proaspătă. Nu mi s-a părut că ar putea fi invalidă pentru următorul meci, asta a fost senzaţia mea. La New York, principalele probleme sunt umiditatea şi căldura, care duc la crampe musculare, deshidratare, pierderi de săruri pentru mulţi jucători şi jucătoare", a explicat CTP.  

Astăzi, Halep o va înfrunta pe fostul număr 1 mondial, Victoria Azarenka, ocupanta locului 20 în clasamentul WTA. Însă bielorusa practică din nou un tenis de înaltă calitate de când antrenor îi este Wim Fissette, cel care i-a fost alături şi Simonei în 2014. „Vika” are în palmares două finale la Openul american, în 2012 şi 2013. Azarenka şi Halep s-au mai întâlnit de două ori, prima câştigând ambele partide disputate în 2012, în optimile de finală ale turneului de la Doha, scor 6-3, 6-1, şi în aceeaşi fază la Linz, scor 6-1, 6-1. Scenariul celor două întâlniri se poate repeta dacă Halep nu schimbă ceva în jocul ei, e de părere Cristian Tudor Popescu: „Cu Azarenka va fi cu totul altceva, mult mai greu. Simona trebuie să-şi ridice nivelul de joc. Dacă practică acelaşi tenis ca în meciul cu Lisicki, atunci totul se va termina într-o oră. Cu serviciul pe care l-a practicat în optimi, este condamnată în faţa Azarenkăi. Va trebui ca Simona să găsească un echilibru între atac şi apărare pentru că Azarenka va ataca tot timpul, o va pune mereu în defensivă. Simona nu trebuie să-i creeze confort psihic Azarenkăi, pentru că altfel va călări meciul tot timpul. Din când în când trebuie să-i rupă ritmul, altfel are şanse mici să o bată”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite