Criză istorică la Barcelona! A trecut un sfert de secol de la ultimul start de sezon la fel de slab în La Liga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi

Învinşi sâmbătă seara pe terenul nou promovatei Granada, catalanii au bifat o contraperfoamnţă de proporţii, cel mai slab start de sezon din ultimii 25 de ani.

Campioana Spaniei din ultimele două sezoane (7 titluri în 10 ani) a încheiat stagiunea precedentă într-un declin care pare că nu poate de stopat de antrenorul Ernesto Valverde. Înfrângerea de la Granada, scor 2-0 (Azeez 2, Vadillo 66-penalty), a fost a doua pentru catalani în cinci etape!

Pentru a găsi un alt start al Barcelonei la fel de slab precum acesta, statisticienii au trebuit să cotrobăie până în urma cu un sfert de secol, la sezonul 1994-1995, an în care avea să termine La Liga pe locul 4,. În acele timpuri se acordau doar două puncte pentru victorie iar Barcelona adunase 5 puncte după 5 meciuri şi avea aceeaşi linie de clasament ca şi acum, 2 victorii, 1 egal, 2 înfrângeri. Practic de când s-a trecut la sistemul cu 3 puncte pentru victorie, catalanii nu au mai avut niciodată în ultimii 25 de ani atât de puţine puncte după numai 5 etape.

Comparativ cu ultimele două sezoane, în care a luat de fiecare data tiltul, diferenţele sunt uriaşe.  Daca anul acesta campioana Spaniei a primit 9 goluri în cele 5 etape de până acum, în sezonul trecut, după 5 etape, Barcelona adunase 13 puncte şi avea doar 5 goluri primite, pentru ca în urmă cu 2 ani să aibă acumulate maximum de puncte şi doar două goluri primite.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite