JO 2016: Neagu Show! România a învins Muntenegru cu doar două jucătoare în formă maximă. De ce depinde calificarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele zece goluri ale vedetei noastre, dar şi paradele salvatoare ale Paulei Ungureanu au adus prima victorie pentru naţionala feminină de handbal la Jocurile Olimpice din 2016.

România a lovit prima prin vedeta ei, Cristina Neagu. Elevele lui Ryde au condus până în minutul 7, atunci când au avut 3-2, deşi Neagu a ratat o lovitură de la 7 metri. 

Apoi, raportul de forţe s-a schimbat. Muntenegru a preluat iniţiativa şi a fost mereu cu un pas înaintea tricolorelor. În minutul 27, tabela arăta 9-8 pentru Muntenegru, după un meci în care ambele echipe au comis o mulţime de erori. Chiar şi aşa, România a reuşit să încheie repriza în forţă: Buceschi (de la 7 metri), Geiger şi Neagu au punctat de trei ori consecutiv, iar la pauză româncele au condus cu 11-9.

România a avut atacul în repriza a doua, dar l-a ratat. Ambele echipe au ratat primele două acţiuni ofensive, iar România a irosit şi de la 7 metri prin Buceschi. Muntenegru a marcat prima, în cele din urma, chiar în inferioritate numerică. Tricolorele au profitat, totuşi, de faptul că vicecampioana olimpică a greşit şi a ratat pe bandă, iar în minutul 38 româcele au ajuns la cea mai mare distanţă faţă de adversară: 13-10. Muntenegru s-a apropiat, la un moment dat, la un gol, însă, după 44 de minute, Neagu a refăcut diferenţa de trei goluri: 16-13. 

Tricolorele au condus cu 19-15, după 48 de minute, dar Muntenegru s-a apropiat la două goluri. Neagu a continuat să facă, totuşi, legea pe teren şi a înscris şi când România era în inferioritate numerică: 20-17 (min. 50). Chiper a mărit diferenţa la patru puncte, în minutul 51, moment în care Muntenegru a cerut time-out.

Deagaba! În minutul 55, tabela arăta 22-18 pentru România. S-a terminat 25-21, iar pentru a obţine calificarea în faza următoare, tricolorele trebuie să învingă Spania (vineri, ora 20.40) şi Norvegia (duminică, ora 22.40).

Grupa A

Miercuri

Brazilia - Spania 24-29

România - Muntenegru 25-21

Norvegia - Angola 30-20

1. Spania 3 meciuri, 4 puncte
2. Brazilia 3 meciuri, 4 puncte
3. Norvegia 3 meciuri, 4 puncte

4. Angola 3 meciuri, 4 puncte

5. România 3 meciuri, 2 puncte

6. Muntenegru 3 meciuri, 0 puncte

*Primele patru clasate ajung în următoarea fază

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite