Coșmarul lui Hănescu: 2-0 la seturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în fotbal se spune că cel mai periculos scor este 2-0, nici în tenis nu putem vorbi altfel atunci când vine vorba de Victor Hănescu. Românul a cedat la Australian Open în fața americanului Mardy Fish și este la al treilea meci în ultimii doi ani pe care îl pierde după ce a condus cu 2-0.

Americanul pornea favorit în partida de la Australian Open, după ce avusese un an excelent, care l-a propulsat depe locul 108 mondial până în Top 20. Victor Hănescu a jucat însă formidabil în primele două seturi, 6-2, 6-4 însă apoi totul s-a năruit. Serviciul mult mai precis al americanului nu i-a mai oferit posibilitate de break jucătorului nostru, iar Fish a profitat. A câștigat următoarele trei seturi cu 6-3, 7-5, 6-3, în primul meci din cariera sa în care a reușit să întoarcă rezultatul după ce fusese condus cu 2-0.

Premiera lui Fish a însemnat îngroșarea unei statistici de coșmar pentru Victor Hănescu, care a pierdut al treilea meci de cinci seturi după ce a condus cu 2-0 în ultimii trei ani.

Vezi GALERIE FOTO cu Victor Hănescu la Australian Open

A fost mai întâi în 2009 disputa de Cupa Davis cu rusul Dimitri Tursunov, în cadrului primului tur din Grupa Mondială. La Sibiu, în Sala Transilvania, România era condusă cu 2-1 după primele două zile, dublul Copil-Tecău aducând punctul nostru. Apoi Hănescu a început excelent meciul cu Tursunov, reaprinzând speranțele românilor după 6-4, 7-5 în primele două seturi. A urmat însă căderea și rusul a mărșăluit spre victorie cu 6-3, 6-4, 6-2, făcând inutil ultimul meci.

Cealaltă partidă în care românul a cedat de la 2-0 a fost una de tristă amintire din mai multe puncte de vedere. Este vorba despre deja celebrul meci de la Wimbledon, din turul al treilea, cu germanul Daniel Brands, în care Victor Hănescu a scuipat către tribune, după ce a fost provocat de-a lungul partidei de către mai mulți spectatori aflați în stare de ebrietate.

Atunci Hăne a condus cu 2-0 după două seturi fierbinți ambele încheiate la tie-break (la șapte, și la trei). Brands a câștigat setul trei, tot cu 7-6 (7), apoi s-a impus și în cel de-al patrulea cu 6-3. La 2-0 pentru german în setul decisiv, a intervenit acel incident, în urma căruia Hănescu a cedat deliberat două puncte pentru ca scorul să urce la 3-0 pentru adversar, iar apoi a părăsit arena. Hănescu a fost atunci amendat pentru prima oară în cariera sa, fiind sancționat cu 15.000 de dolari.

De-a lungul carierei sale, Hănescu a fost caracterizat în dese rânduri ca un jucător de moral, capabil să înfrângă orice adversar dacă prinde o zi excelentă, însă, la fel de bine, putând să cedeze în fața unui anonim, mai ales dacă prima parte a meciului nu a decurs foarte bine.

Statistica susține acest lucru. Jucătorul român a câștigat 129 de partide atunci când a obținut primul set, cedând doar 34, pentru un procentaj de 79,1 la sută. În schimb, atunci când a pierdut primul set, Hănescu a obținut victoria la final doar în 21 de partide, fiind învins în 130, pentru un procentaj al succesului de doar 13,9 la sută.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite