Cornel Dinu a întors armele împotriva lui Negoiţă: Cum şi-a schimbat discursul despre Dinamo în doar 10 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul jucător al roş-albilor spunea, la începutul lunii iulie, că Dinamo s-a mişcat cel mai bine în perioada de transferuri şi că s-a reparat ce stricase Rednic. Astăzi, Dinu vorbeşte de parcă e alt om.

Tot ce se scrie, în aceste zile, despre Dinamo se poate cataloga drept „Cronica unei morţi anunţate!“. Degringolada de la Dinamo e firească, dacă ne uităm la cum schimbă macazul un om ca Dinu, o legendă vie a roş-albilor, care, teoretic, ar trebui să-şi dorească binele clubului.

Doar că, inclusiv acest om a devenit un prizonier al intereselor personale. Drept dovadă, iată câteva dintre declaraţiile pe care le-a dat, la începutul acestei luni, într-un interviu publicat de „Gazeta Sporturilor“:

*Mi se pare că echipele care s-au mişcat cel mai bine în această perioadă de transferuri sunt Dinamo, Viitorul, din nou, şi FCSB, într-o oarecare măsură. 

*Dinamo s-a mişcat cel mai bine, reparând trecutul recent tare păgubitor. Echipa are zece veniri, dintre care patru români şi şase străini, dintre aceştia din urmă doi având cunoştinţe mai mult sau mai puţin temeinice despre fotbalul nostru. Dinamo a adus jucători medii din campionatul intern, mai mult decât a avut pe posturile respective, Bejan, Sin, Răuţă, nu mai vorbim de Straton, care este un mare plus.

*Iar dintre străini, portarul italian (n.r. Riccardo Piscitelli) poate confirma, pentru că provine dintr-un fotbal cu o şcoală de goalkeeperi remarcabili de decenii bune. Mrzljak este o achiziţie foarte bună, nu neapărat ca jucător, ci ca personalitate, atitudine, profesionalism.

*Nu i-am văzut pe restul, dar meritul transferurilor este incontestabil al celor ce s-au ocupat acum, rolul decisiv avându-l Eugen Neagoe. S-a reparat foarte mult din dezastrul, parcă programat, al ultimului descălecat al lui Rednic. Reparaţia s-a făcut, acum să constatăm randamentul.

Ce a ieşit după această „analiză“ a lui Dinu, care, în ultimii ani, a tot încercat să vorbească pe placul patronului Ionuţ Negoiţă? Un dezastru uriaş, la Ovidiu, acolo unde Dinamo a fost distrusă cu 5-0 de Viitorul.

Conştient şi el că şi-a compromis credibilitatea, Dinu are, în ultimele două zile, cu totul alt discurs! Astăzi, el l-a făcut, în premieră, praf pe Ionuţ Negoiţă, într-o intervenţie la Digi Sport.

Ce a spus Cornel Dinu?

*Doamne Fereşte! Domnul Negoiţă este o glumă a sorţii. Ce se întâmplă la Dinamo este o mascaradă infernală de amatori care nu au absolut nimic comun cu fotbalul profesionist. 

*Ca să o luăm de la început. Domnul Negoiţă a luat o jucărie, Dinamo. Declară că a făcut foarte mult. Într-adevăr, a luat-o într-un moment în care Dinamo era aproape de faliment, cu nişte reuşiţi conducători care, totuşi, faţă de domnul Negoiţă, aveau avantajul că erau dinamovişti şi mai aveau pe lângă ei nişte oameni care ştiau cum se face performanţă. Şi au făcut performanţă la Dinamo.

*Acum nu mai e nimeni de când a preluat Negoiţă. Nu mai există niciun om care să fi construit nimic ca antrenor sau conducător. Acolo, principalii oameni cu care s-a ataşat la conducere domnul Negoiţă sunt nişte nişte slujbaşi ai dânsului care verifică să nu plece clientul cu cheia şi dacă s-au schimbat cearşafurile în cameră sau dacă s-a plătit nota de plată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite