Chivu, pe cai mari: Ce spun italienii despre el după primul mare rezultat obţinut ca antrenor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Chivu a avut răbdarea de a-şi începe cariera de antrenor de la nivelul unei echipe U14
Cristi Chivu a avut răbdarea de a-şi începe cariera de antrenor de la nivelul unei echipe U14

Cristi Chivu (41 de ani) îşi face, treptat, pregătirea pentru a debuta în fotbalul mare şi ca antrenor. Fostul internaţional şi-a început cariera pe banca tehnică la Inter Milano, formaţie la care a evoluat, între 2007-2014, şi cu care a cucerit Liga Campionilor, în 2010.

Românul a antrenat, pe rând Inter U14, U17, U18, fiind acum la Inter Primavera (U19). 

Dacă la echipa Under 18, Chivu s-a oprit în semifinalele campionatului, de această dată, cu echipa de tineret, românul a câştigat titlul la Under 19! După un sezon regulat încheiat pe 2, după AS Roma, elevii lui Chivu au trecut în semifinale de Cagliari. În ultimul act, Inter U19 a dat de câştigătoarea sezonului regulat, AS Roma. Pe care a învins-o cu 2-1, după prelungiri (a fost 1-1 după timpul regulamentar). 

„Există multă satisfacţie, mă bucur pentru băieţi. Cu cei din 2003 am început un drum acum doi ani, dar a urmat pandemia şi înfrângerea din semifinala U18. Dar noi am crezut şi am muncit mereu, iar meritul e al lor. Au avut şansa de a scrie istorie, de a-şi atinge obiectivul şi visul, mă bucur pentru ei. Mă bucur şi pentru club, sectorul juvenil al Interului funcţionează excepţional de bine. Relaţia cu clubul e foarte bună, dar vom vedea. Sunt gata să accept provocări“, a spus Chivu după primul mare succes din cariera sa de antrenor. 

Românul a fost lăudat de Roberto Samaden, responsabilul sectorului juvenil al clubului Inter: „Trebuie subliniată munca deosebită depusă de antrenor. Parcursul său în sectorul nostru juvenil nu e deloc întâmplător. A fost un mare campion, dar atunci când trebuie să-ţi schimbi meseria, uneori, graba te poate duce la alegeri greşite. A avut inteligenţa, umilinţa şi răbdarea de a-şi croi un drum, a început de la Under 14. Titlul de acum e încununarea unei munci pe care am făcut-o cu Cristian şi cu alţi antrenori“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite