Cel mai fotbalist dintre graşi: are 110 kilograme şi i-a dat gol lui Liverpool. Un portar din România cântăreşte mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adebayo Akinfenwa (dreapta) pare a fi dublu în comparaţie cu Lucas Leiva, de la Liverpool FOTO AFP
Adebayo Akinfenwa (dreapta) pare a fi dublu în comparaţie cu Lucas Leiva, de la Liverpool FOTO AFP

Atacantul de 110 kilograme al echipei engleze Wimbledon a înscris contra lui Liverpool, dovedind o agilitate remarcabilă.

Are 32 de ani, 110 kilograme, dar în afara terenului e tandru ca un căţeluş de companie. Sahhed Adebayo Akinfenwa, atacantul lui AFC Wimbledon, se prezintă lumii ca fiind cel mai „puternic” fotbalist din lume, evitând astfel cu fineţe cuvântul „gras”.

Contra lui Liverpool, Akinfenwa a dovedit o remarcabilă viteză de reacţie, pentru a împinge în poartă o minge ce a adus golul egalizator. Mai înainte, Steven Gerrard deschisese scorul pe arena londoneză Kingsmeadow şi tot căpitanul a adus calificarea „cormoranilor”. „Să nu vă apropiaţie de Stevie G, tricoul lui e al meu”, şi-a ameninţat Akinfenwa coelgii înaintea partidei şi, în cele din urmă,masivul atacant şi-a primit cadoul.

Clipe de coşmar în Lituania

Fan Liverpool de mic, Adebayo nu a avut niciodată şansa de a juca în Premier League sau macăr în Championship. A făcut-o mai mult decât decent în ligile a treia şi a patra, la echipe precum Swansea , Nortahmpton sau Gillingham. Însă, înainte de toate, a ajuns prin intermediul unui prieten de familie în Lituania, la FK Atlantas. Avea 18 ani şi, spune el, „se prea poate să fi fost primul jucător de culoare din acest campionat”. Atacantul era masiv de atunci, iar spectatorii îl ironizau şi imitau zgomotele făcute de maimuţe. „La fiecare meci eram insultat. Strigau ceva de genul <Zigga, zigga, zigga, ucideţi-l pe nenorocitul de negru>. Mă întrebam în ce naiba m-am băgat”, îşi aminteşte atacantul cu origini nigeriene, care a revenit după un an în Marea Britanie. Şi pe stadioanele engleze a fost luat peste picior, însă cu mai mult umor, în cântece de genul: „Cine a mâncat toate plăcintele?”.

Protejează mingea ca nimeni altul

Adebayo a continuat să marcheze, folosindu-se de impresionata sa statură, care-l ajută să protejeze mingea şi să-şi doboare adversarii precum popicele. Umăr la umăr e imbatabil, pasele sale sunt decente, iar lovitura de cap şi şutul sunt armele sala favorite. Greutatea sa uriaşă are şi dezavantaje, se accidentează des, iar recuperarea decurge mai mult decât normai. Bineîneles, e foarte lent, atât de lent, încât nici el nu se alege când îşi face echipa pentru jocul FIFA. Pe de altă pare, Akinfenwa are în acest joc atributul cel mai ridicat la „forţă”, fiindu-i astfel recunoscută calitatea sa principală.
În realitate, atacantul îmbracă de anul acesta tricoul cu numărul 10 la Wimbledon, în liga a patra engleză, echipă pentru care a marcat deja de 8 ori în 22 de meciuri. Fiecare reuşită e sărbătorită cu un dans, iar mişcările sale n-au cum să nu producă zâmbete.

La 32 de ani, Adebayo Akinfenwa regretă că nu a ajuns să joace în Premier League, unde fundaşul lui Chelsea, John Terry, „are piciorul cât braţul meu”. Dar a speculat capitalul imens de simpatie prin lansarea unei linii de îmbrăcîminte, sugestiv denumită „Beast Mode”.

30 e indicele de masă corporală a lui Adebyo Akinfenwa, ceea ce înseamnă că e supraponderal

FOTO: ILFOVSPORT.RO

România: portar de 160 de kilograme

badislav foto ilfovsport.ro

Revista IlfovSport l-a decoperit la Ciorogârla pe Daniel Badislav. Are 35 de ani, e portar şi joacă în liga a patra ilfoveană, chiar dacă dă cântarul peste cap, cu cele 160 de kilograme ale sale. Daniel Badislav e la curent cu „isprăvile” lui Akinfenwa: „Nu e uşor să-i dai gol lui Liverpool când ai 110 kilograme. Mai are să mă ajungă, dar e cu trei ani mai mic, deci are timp să mai pună pe el”, a spus Badislav pentru IlfovSport. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite