Steven Gerrard se desparte de Liverpool, după 25 de ani: „A fost una dintre cele mai grele decizii din viaţa mea“. Bornele unei cariere impresionante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steven Gerrard a confirmat în această dimineaţă despărţirea de clubul unde evoluează de la vârsta de 9 ani. Legendarul căpitan al lui Liverpool le-a făcut o promisiune fanilor „cormoranilor“ şi şi-a explus planurile de viitor.

Speculată de presa engleză de ceva timp, plecarea lui Steven Gerrard (34 de ani) de pe „Anfield“ a fost confirmată astăzi chiar de către mijlocaş. 

„Aceasta a fost una dintre cele mai grele decizii din viaţa mea. Am făcut anunţul acum, pentru ca managerul şi echipa să nu fie distraşi de zvonurile şi poveştile privind viitorul meu. Pentru mult timp, Liverpool a fost o mare parte din vieţile noastre şi îmi este foarte greu să-mi iau la revedere, dar simt că aşa este cel mai bine pentru interesele tuturor celor implicaţi, incluzând aici familia şi clubul în sine“, a declarat Steven Gerrard, într-o conferinţă de presă. 

Gerrard a ajuns în curtea „cormoranilor“ de la 9 ani, iar pentru echipa mare, unde evoluează din 1998, a strâns 695 de meciuri şi a marcat 180 de goluri. 

După ce a început să fie „odihnit“ tot mai des de către antrenorul Brendan Rodgers, în această ediţie de campionat, şi cu perspectiva unui rol de rezervă, din sezonul viitorul, Gerrard a decis să părăsească gruparea de pe „Anfield“. Le-a făcut însă o promisiune fanilor, mai ales după ce Lampard, o legendă a lui Chelsea, a ajuns să evolueze pentru Manchester City. 

„Am de gând să joc în continuare, deşi nu vă pot confirma în momentul de faţă unde o voi face, pot spune doar că nu va fi pentru un club cu care Liverpool se află în competiţie, astfel nu voi juca împotriva lor, nu-mi pot imagina niciodată asta. Mesajul meu final este pentru oamenii care fac din Liverpool şi cel frumos club din lume - suporterii. A fost un privilegiu să vă reprezint, atât ca jucător, cât şi în calitate de căpitan. Am preţuit fiecare secundă şi dorinţa mea sinceră este să termin cât mai sus acest ultim sezon din cariera mea la Liverpool“, a mai spus Gerrard, care a evoluat în carieră doar pentru Liverpool. 

În vară, după un Mondial dezamăgitor, Stevie G şi-a anunţat retragerea din naţionala Angliei, cu care a bifat  114 meciuri şi 21 de goluri, în 14 ani

image

Steven Gerrard, un veritabil simbol pentru fanii lui Liverpool. FOTO AP

Presa engleză susţine că viitorul lui Gerrard este peste Ocean, la L.A. Galaxy, dar pe lângă fosta echipă a lui Beckham de serviciile sale se mai interesează alte două formaţii din SUA. 

Marele regret al carierei în tricoul lui Liverpool este faptul că în cei 16 ani Gerrard n-a cucerit niciun titlu de campion al Angliei. Cel mai aproape a fost chiar în această vară, când Livepool a încheiat pe doi şi din cauza erorii mijlocaşului din meciul cu Chelsea

C.V. Steven Gerrard  (34 de ani)

695 de meciuri (în toate competiţiile)

494 de partide în prima ligă engleză

114 selecţii la naţionala Angliei

180 de goluri (în toate competiţiile)

116 goluri în prima ligă engleză

21 de goluri în naţionala Angliei

3 apariţii în FIfPro World XI (cea mai bună echipă a lumii, în viziunea FifPro)

10 trofee majore, printre care o Ligă a Campionilor (2005), o Cupă (2001) şi două Supercupe UEFA (2001, 2005), două Cupe ale Angliei (2001, 2006) şi trei Cupe ale Ligii Angliei (2001,2003, 2012)

Citeşte şi 

VIDEO Povestea lui Steven Gerrard, un "cormoran" pe viaţă. Simbolul lui Liverpool l-a refuzat de trei ori pe Mourinho

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite