„Cel mai emoţionant meci din istorie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Opriţa şi Viorel Moldovan
Daniel Opriţa şi Viorel Moldovan

Cu o zi înainte de duelul dintre giuleşteni şi roş-albaştri, „Adevărul“ a vorbit cu doi fotbalişti care au jucat în cel mai important Rapid – Steaua, cel din 2006, din sferturile Cupei UEFA. Viorel Moldovan şi Daniel Opriţa au prefaţat derby-ul de mâine, dar şi pe cel de joi, din Cupă.

„Adevărul": Aţi jucat amândoi în acel Steaua - Rapid istoric. Cum a fost „dubla" de atunci?

Viorel Moldovan: A fost partida care a rupt România în două, cel mai emoţionant meci din istorie între cele două cluburi.

Daniel Opriţa: Am avut mari emoţii şi înainte de partida tur, şi înainte de retur. Slavă Domnului că nu ne-a lipsit norocul. Rapidiştii ne-au dominat trei reprize din patru, au avut o ocazie mare de tot, dar am avut şi noi şansele noastre. Îmi amintesc că mi‑au şi anulat un gol valabil...

Ce a făcut diferenţa la acel joc?

V.M.: Prima repriză de pe Giuleşti. Steaua ne-a surprins în primele minute prin golul lui Nicoliţă, iar apoi pe teren am contat numai noi. Am marcat, dar nu am reuşit să-i „înţepăm" încă o dată. Am suferit şi noi, şi suporterii noştri pentru că Steaua s-a calificat, dar fără să ne bată.

D.O.: Experienţa mai mare pe care o aveam noi în cupele europene a contat cel mai mult. I-am şi simţit pe rapidişti că le era frică de noi. Acolo, în prima repriză, s-a jucat calificarea.

Trebuia oprit derby-ul în celebrul „Caz Bri­cheta"?

V.O.: N-am jucat atunci şi nu mă interesează acel meci.

D.O.: Nu mai eram la Steaua, dar parcă prea uşor s-a întrerupt jocul. Rapid conducea şi trebuia continuată partida.

Cine va bate, mâine, în campionat, şi cine va bate, joi, în Cupă?

V.O.: Cu siguranţă, nu va bate o echipă de două ori. Dacă va fi să câştige Steaua luni, în Cupă va învinge Rapidul sau invers. Mie aşa mi s-a întâmplat mereu în cariera de antrenor sau jucător.

D.O.: Rapid e favorită în ambele meciuri. În Giuleşti e greu de câştigat, iar echipa lui Şumudică e pe val. Eu voi ţine cu Steaua, normal, însă, cât timp am jucat în Ghencea, Rapid mi s-a părut cel mai incomod adversar.

Care sunt oamenii care pot decide meciul?

V.O.: Ambele echipe au fotbalişti de valoare. E un derby. De obicei în astfel de meciuri, nu contează forma de pe moment a echipei sau a jucătorului. Toţi fotbaliştii îşi dau viaţa pe teren.

D.O.: Bogdan Stancu, de la Steaua, e într-o formă foarte bună. La Rapid, întreaga echipă e tare, însă cred că Spadacio e un jucător important.

Care sunt atuurile Stelei şi care sunt cele ale Rapidului?

V.O.: La gazde, diferenţa o va face publicul din Giuleşti. Eu am simţit pe pielea mea ce înseamnă să fii susţinut pe un astfel de stadion.

D.O.: Rapidul pare mai închegată, are un joc solid. La Steaua nu e omogenitate, dar Lăcătuş are jucători care pot face diferenţa, precum Stancu, Ricardo, Tănase.

Poate decide arbitrul din nou soarta derby-ului?

V.O.: Ne-am obişnuit cu arbitrii din România, aşa că nu e nimic exclus.

D.O.: Nu cred că se mai pune problema să se repete istoria. Se va juca pe teren. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite