Ce spune directorul turneului de la Palermo despre derogarea privind participarea româncelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep în finala de la Dubai. FOTO Guliver/Gettyimages

Directorul primului turneu organizat de WTA după începerea pandemiei de coronavirus este  optimist că Simona Halep şi celelalte românce vor fi exceptate de la carantina impusă de guvernul italian.

Şeful turneului, Oliviero Palma, a declarat, sâmbătă, că este încrezător că principala favorită, Simona Halep, locul 2 WTA, va primi o derogare din partea oficialităţilor italiene."Simona Halep ar trebui să participe la Palermo Ladies Open. În urma interpretării literale a dispoziţiilor în vigoare, se pare că lucrătorii, deci şi sportivii profesionişti, ar trebui să fie scutiţi de carantina obligatorie. Aşteptăm o clarificare oficială din partea autorităţilor competente şi suntem încrezători", a spus Palma, potrivit contului oficial de Twitter al turneului.

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a anunţat, vineri, că toţi cetăţenii care în ultimele 14 zile au fost în România şi Bulgaria, vor trebui să intre în carantină la sosirea în Italia. Oficialii turneului reacţionat imediat şi au anunţat, în aceeaşi zi, pe contul oficial de Twitter al competiţiei, că au luat legătura cu ministrul Sănătăţii. "Am trimis de urgenţă o scrisoare ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, cerând o derogare pentru participanţii la Palermo Ladies Open. Măsura ar afecta o jucătoare ca Simona Halep, numărul 2 mondial şi campioana de Wimbledon, care nu ar mai putea participa la turneul de la Palermo", a fost anunţul făcut, vineri, de organizatori.

Turneul Palermo Ladies Open, de categorie WTA International, va fi prima întrecere oficială WTA după începerea pandemiei, iar Simona Halep, numărul 2 mondial, este principala favorită. La competiţie mai sunt înscrise în calificări alte 3 românce: Sorana Cîrstea (75 WTA), Irina Begu (81 WTA) şi Patricia Ţig (85 WTA). în timp ce Irina Bara şi Jacqueline Cristian sunt rezerve pentru calificări. Turneul va începe începe la 1 august, cu meciurile din calificări, în timp ce partidele de pe tabloul principal sunt programate din 3 august.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite