Măsuri sanitare draconice la US Open! Ce restricţii au oficialii şi jucătorii la primul Grand Slam după venirea pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia de Tenis din USA (USTA) a anunţat protocolul sanitar pentru US Open, turneu care ar trebui să se joace în perioada 31 august – 13 septembrie

Din cauza noului coronairus care afectează planeta, pe 16 iunie 2020, oficialii turneului de Grad Slam din Statele Unite au luat decizia, pentru prima dată în istoria de 143 de ani a competiţiei, să interzică accesul publicului la întrecerea de anul acesta. 

Mai mult, zilele acestea, USTA a venit cu un set de reguli pentru participanţii la turneu, măsuri ce urmează să fie aplicate cu stricteţe: 

- sportivii vor avea putea fi insoţiti de cel mult trei persoane din echipa lor 

- toţi participanţii la turneu trebuie să respecte distanţarea socială.

- toţi participanţii la turneu să poarte în permanenţă măşti. Singurle excepţii sunt acceptate în timpul antrenamentelor şi meciurilor.

- pentru cazare, jucătorii vor avea la dispoziţie doar două hoteluri oficiale: Long Island Marriott şi The Garden City, ambele situate la aproximativ 30 de minute de terenurile de joc de la Flushing Meadows. 

- toţi sportivii şi apropiaţii lor vor fi testaţi la sosirea la hotel. Un al doilea test va fi făcut după 48 de ore, iar apoi se vor face şi alte teste în săptămâna dinaintea startului competiţiei.

- jucătorilor li se va lua temperatura zilnic şi nu vor putea pleca către terenurile de la Flushing Meadows înainte să primească o confirmare că nu sunt infectaţi.

- sportivii şi membri din echipa lor trebuie să completeze un formular în care să semnaleze orice simptome care ar putea avea legătură cu noul coronavirus

- dacă un sportiv este găsit pozitiv, acesta va fi nevoit să abandoneze imediat competiţia

Competiţia din SUA va avea doar tablouri masculine şi feminine de simplu şi dublu, renunţându-se la cele de dublu mixt. Dacă pe fiecare dintre tablourile de simplu se vor regăsi câte 128 de sportivi, cele de dublu au fost înjumătăţite la doar 32 de echipe.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite