Ce spun oamenii din fotbal despre Corneliu Stroe, creatorul „Craiovei Maxima“, care a murit astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corneliu Stroe a murit la vârsta de 70 de ani, fără să fi suferit de o boală gravă. Numele său este strâns legat de „Craiova Maxima“, fiind fondatorul marii echipe a oltenilor, iar vestea disparţiei nu i-a lăsat indiferenţi pe oamenii din lumea fotbalului.

Ilie Balaci (simbol al Universităţii Craiova): „Vă rog să mă credeţi că nu am cuvinte. Nu-mi vine să cred că a murit artizanul Craiovei Maxima. Omul ăsta a făcut enorm pentru fotbaliştii acelei minunate echipe. Chiar nu mai pot să vă spun nimic, sunt foarte răvăşit“.

Sorin Cîrţu (fost fotbalist şi antrenor la Universitatea Craiova): „Astăzi (n.r. miercuri) va fi depus la stadion, la tribuna oficială. Mă întâlnesc cu alţi colegi şi vom merge acolo. Toată tinereţea mea este legată de el. Este primul conducător care m-a dus în Divizia A, apoi m-a adus antrenor principal la Universitatea. Tot drumul meu în fotbal se leagă de el. Era făut pentru a conduce un club, avea tot ce trebuie“.

Aurică Ţicleanu (fost jucător şi antrenor la Universitatea Craiova): „Nu ştiam. Ce veste şocantă îmi daţi! Sunt bulversat. El a fost unul dintre iniţiatorii proiectului Craiova Maxima. El a strâns jucătorii. El a fost creierul. A avut şi inteligenţa necesară să apropie oameni importanţi de echipă. Era un om deştept. El rezolva toate problemele clubului. Se poate spune că era părintele Craiovei Maxima. A făcut sport, îi plăcea fotbalul. Îmi pare atât de rău. Chiar mă gândeam, când l-a instalat CSU pe Gabi Balint că nea' Cornel arăta la fel ca pe timpuri, că nu s-a schimbat deloc. E o grea pierdere. Pentru noi, în primul rând, ca oameni“.

Costică Donose (mijlocaş la „Craiova Maxima“): „Sunt şocat de vestea pe care am aflat-o azi-noapte. Din păcate, am ajuns să ne ducem unul după altul, cei din Craiova Maxima şi cei din jurul acestei echipe. Au murit Domozină, doctorul Frînculescu, atacantul Zoli Crişan, antrenorul Constantin Oţet, căpitanul Costică Ştefănescu, Adrian Păunescu, poetul care ne-a fost alături şi acum iată că s-a dus şi preşedintele Craiovei Maxima, Corneliu Stroe. În mod sigur, în Oltenia va fi o zi neagră“.

Mircea Irimescu (fost fotbalist la Universitatea Craiova): „Aveţi chef de glume? Ieri a fost 1 aprilie! Cum să moară domnul Stroe? M-am văzut cu el la meci pe Ion Oblemenco. Nu e glumă? Incredibil! Mi se face rău. Omul ăsta a fost unul dintre cei mai mari preşedinţi de club din fotbalul românesc. Chiar dacă noi nu am câştigat Cupa UEFA, dânsul se compară cu fostul preşedinte al Stelei, Ion Alecsandrescu, chiar dacă domnia sa a reuşit să câştige Cupa Campionilor“.

Silvian Cristescu (fost fotbalist la Universitatea Craiova): „A fost la plimbare prin parc cu soţia dumnealui. Apoi, au venit acasă, iar el s-a aşezat la televizor, în fotoliu. Doamna s-a dus la bucătărie, iar când s-a întors la dumnealui, nea' Cornel nu mai era în viaţă. E o mare dramă. Nu-mi găsesc cuvintele. E de necrezut“.

Sursă declaraţii: fanatik.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Doliu în Bănie! S-a stins din viaţă, la 70 de ani, creatorul "Craiovei Maxima". A fost găsit decedat în faţa televizorului

Craiova, la pământ. Urmează Rapid? Luni se decide: faliment sau un nou început, cu alţi acţionari

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite