Cazul Cristiano Ronaldo, apar noi detalii şi acuzaţii de viol: femeia agresată în Las Vegas a fost cumpărată cu 375.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicaţia germană Der Spiegel a publicat ieri înţelegerea pe care Cristiano Ronaldo a făcut-o cu victima violului din 2009. Iar portughezul ar mai fi abuzat şi alte femei.

Acuzaţiile de viol riscă să curme cariera lui Cristiano Ronaldo: fotbalistul nu mai joacă pentru Portugalia în Liga Naţiunilor, iar sponsorii încep să se delimiteze de superstarul portughez.

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, 32 de ani, născut în insula Madeira, botezat la biserica San Antonio şi binecuvântat cu mult talent. Superstarul portughez, consdierat unul dintre cei mai mari, dacă nu cel mai mare, fotbalişti din istorie, este vânat de greşelile trecutului.

Der Spiegel a publicat ieri înţelegerea pe care fotbalistul lui Juventus a făcut-o cu fostul model Kathryn Mayorga la nouă luni după noaptea în care, susţine americanca, a fost violată anal de Ronaldo. Conform înţelegerii repective, în schimbul a 375.000 de euro Kathryn trebuia să nu sufle un cuvânt despre ce s-a petrecut în acea seară şi să distrugă toate probele, fotografiile pe care le-a făcut şi hainele cu care a fost îmbrăcată. Americanca susţine acum că a fost cumva forţată să semneze acea înţelgere, pentru a nu fi târâtă într-un scandal imens. Şi îşi cere dreptatea.
Ronaldo a trecut în apărare. A negat toate acuzaţiile de viol, a acuzat media că vrea să se agaţe de numele său celebru şi a declarat că totul e un „fake news“. Pe de altă parte, el a declarat forfait de la meciurie Portugaliei în Liga Naţiunilor, iar marii sponsori ai portughezului, precum Nike sau producătorul de jocuri EA Sports, au afirmat că urmărescă îndeaproape cazul.

Apar acuzaţii noi de viol
Avocatul lui Kathryn Mayorga a declarat că a fost contactat de o altă femeie care a trecut printr-o experienţă similară. Nu i-a făcut publică identitatea, însă a oferit toate detaliile poliţiei din Las Vegas, care investighează cazul din 2009.
Asta în contextul în care Ronaldo a fost acuzat de viol şi în 2005, pe când evolua la Manchester United. Portuighezul, care avea 20 de ani atunci, ar fi agresat nu una, ci două femei, la hotelul Sanderson din centrul Londrei. Cazul a fost închis de procuratura britanică la vremea respectivă, însă acum se cere public redeschiderea acestuia.  Membru al parlamentului britanic şi preşedinte al comtitetului pentru femei şi egalitate, Jess Phillips, a solicitat o anchetă urgentă pentru aflarea adevărului.
Şi, ca tabloul să fie complet, avocatul lui Kathryn Mayorga vrea să dovedească şi că Ronaldo a plătit 4.000 de euro unei prostituate din colecţia bunga-bunga a lui Silvio Berlusconi. Fata, pe numele ei Karima El Mahroug, avea doar 17 ani la acea vreme (în 2010), ceea ce ar însemna un nou delict.

Cazul Ronaldo
@ 13 iunie 2009: fostul model Kathryn Mayorga depune o plângere la poliţia din Las Vegas. Susţine că a fost violată de un personaj faimos cu o seară înainte, dar nu îi spune numele. Poliţia o conduce la spital pentru investigaţii medicale.
@ 12 ianuarie 2010: Kathryn, avocaţii ei şi cei ai fotbalistului semnează o înţelegere în urma căreia femeia primeşte 375.000 de dolari pentru a trece totul sub tăcere.
@ 16 aprilie 2017: publicaţia germană Der Spiegel pune mâna pe o scrisoare de 6 pagini pe care victima i-o trimtie fotbalistului şi publică pentru prima dată povestea, având şi informaţii din celebrul dosar Football Leaks.
@ 29 septembrie 2018: Kathryn apare în faţă, îşi dezvăluie identitatea în Der Spiegel şi povesteşte versiunea ei. La Palams Casino Resort, Kathryn şi o prietenă au dansat cu Ronaldo şi amicii lui şi au făcut schimb de numere de telefon. Peste puţin timp, au primit o invitaţie la o petrecere privată, în penthouse-ul fotbalistului, aflat lângă club. Ronaldo a rugat-o să îi atingă penisul, apoi să îl sărute, după care a violat-o anal.
@ 2 octombrie 2018: poliţia din Las Vegas redeschide cazul. Ronaldo neagă toate acuzaţiile.
@ 8 octimbrie 2018: este publicată înţelegerea financiară din ianuarie 2010. Kathryn trebuie să distrugă toate dovezile acelei seri, inclusive hainele cu care a fost îmbrăcată, şi bineţnţeles, să nu sufle o vorbă despre cele petrecute.

Îl apară şi premierul

Ronaldo nu duce lipsă de avocaţi, dar în apărarea lui a sărit chiar şi premierul Portugaliei, Antonio Costa. Aflat într-o vizită în Lanzarote, Costa a fost întrebat despre acest caz: „Oamenii trebuie să înţeleagă o dată şi pentru totdeauna că există prezumţia de nevinovăţie. Nu e suficientă o acuzaţie pentru ca cineva să şi fie vinovat. Dacă e ceva ce ştim cu siguranţă, acest lucru este că vorbim de un om, un sportiv, un fotbalist extraordinar, care a onorat Portugalia şi i-a oferit prestigiu“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite