Cât a costat montarea gazonului hibrid pe Arena Naţională. Ce alte modernizări vor mai fi făcute la stadion VIDEO

Cât a costat montarea gazonului hibrid pe Arena Naţională. Ce alte modernizări vor mai fi făcute la stadion VIDEO

Primăria Capitalei a anunţat, joi, într-un comunicat, stadiul în care se află lucrările de la Arena Naţională, în vederea Campionatului European de fotbal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Stadionul care va găzdui patru meciuri la turneul final din această vară a fost suspus mai multor lucrări de modernizare, cea mai importantă dintre ele fiind înlocuirea gazonului natural cu unul hibrid. Noua suprafaţă de joc a fost adusă din Italia şi este formată dintr-o combinaţie între gazonul natural şi cel sintetic, costurile de achiziţie, montare şi asigurare a mentenanţei ridicându-se la aproximativ 2,2 milioane de lei, fără TVA.
 
"Primăria Municipiului Bucureşti a finalizat operaţiunile de schimbare a gazonului de pe Arena Naţională, în vederea găzduirii celor 4 meciuri din Campionatul Euro 2020 din această vară. Vechea suprafaţă de joc a fost înlocuită cu un gazon hibrid (natural şi sintetic). Operaţiunile de montare a noului gazon au durat aproximativ 2 săptămâni şi au costat circa 2.2 milioane de lei, fără TVA (procurare, montare, asigurare servicii mentenanţă). Producţia de gazon hybrid a fost realizată la o pepinieră localizata în Cusago – Italia, conform protocoalelor de cultivare recomandate de ghidul USGA şi FIFA pentru cultivarea gazonului destinat terenurilor sportive.
 
Cultivarea a urmat un program ecologic care presupune utilizarea de produse biologice, astfel încât să reducă cât mai mult utilizarea pesticidelor chimice. Livrarea gazonului a fost realizată în camioane frigorifice pentru reducerea, pe cat posibil, a condiţiilor de stres după recoltare pe durata transportului pe ruta Milano-Bucureşti.
 
Facem precizarea că, în vederea organizării Euro 2020, pe lângă schimbarea gazonului, Primăria Capitalei mai realizează, la Arena Naţională, o serie de investiţii necesare pentru desfăşurarea în condiţii optime a evenimentului. 
 
Până în prezent, au fost înlocuite aproximativ 10.000 de scaune, a fost proiectat şi înfiinţat un Centru Media EURO 2020, a fost înlocuit sistemul de control acces prin montarea de turnicheţi noi, s-au modernizat sistemele de supraveghere video şi s-a realizat unui sistem Voce date hardware Arena EURO 2020.
 
Au mai rămas de finalizat: modernizarea sistemelor de informare spectatori şi lucrările de reparaţii şi renovări. De asemenea, în perioada următoare va fi realizată şi modernizarea nocturnei", a anunţat, pe pagina oficială de Facebook, Primăria Municipiului Bucureşti

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările