Capello e cel mai bine plătit selecţioner de la Mondiale. Topul salariilor antrenorilor prezenţi în Brazilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capello e plătit regeşte de Federaţia Rusă de Fotbal
Capello e plătit regeşte de Federaţia Rusă de Fotbal

Selecţionerul Rusiei, Fabio Capello, este cel mai bine plătit selecţioner prezent la Cupa Mondială din Brazilia, fiind urmat în această ierarhie de englezul Roy Hodgson şi de italianul Cesare Prandelli.

Site-ul de specialitate sportingintelligence.com a realizat un top al celor mai mari salarii primite de antrenorii prezenţi la Cupa Mondială din Brazilia. Astfel, lider în această ierarhie este selecţionerul Rusiei, italianul Fabio Capello, care încasează de la Federaţia Rusă 8.39 de milioane de euro pe an. Interesant este că ruşii sunt foarte mulţumiţi de munca prestată de Capello, motiv pentru care i-au prelungit contractul pe încă patru ani, ceea ce înseamnă că italianul va antrena Rusia şi la următorul Mondial, cel din 2018, pe care îl organizează.

Bani mulţi pentru munca prestată la naţionalele lor primesc şi Roy Hodgson (Anglia) şi Cesare Prandelli (Italia), primul fiind remunerat cu 4,39 milioane de euro pe an, iar al doilea cu 3,23 milioane de euro anual. 

La polul opus se situează selecţionerul Mexicului, Miguel Herrera, care primeşte un salariu anual de doar 163.000 de euro pe an. Acesta este urmat de selecţionerul Ghanei, Kwesi Appiah, cu 190.000 de euro pe an şi de Niko Kovac, selecţionerul Croaţiei, care încasează 200.000 de euro pe an.

Din datele de mai jos, reie că la acest turneul final din Brazilia sunt selecţioner care câştigă mai puţin decât Victor Piţurcă, antrenorul României, remunerat cu 500.000 de euro pe an. Aşa cum se poate observa, Piţurcă e cu mult peste Niko Kovaci, antrenorul Croaţiei, echipă care a spulberat Camerunul şi are şanse de a ajunge în sferturi.

Iată salariile tuturor celor 32 de antrenori prezenţi cu naţionalele lor la turneul final din Brazilia:

CLICK AICI  pentru a raspunde testului de cunoştinţe CM şi poţi câştiga o tabletă

CLICK AICI pentru a paria pe meciurile de la CM şi poţi câştiga tablete

salarii antrenori cm
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite