Cad „stelele“ la Londra: Nadal a fost eliminat de un puşti anonim din Australia la capătul unui meci istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rafael Nadal
Rafael Nadal

La câteva ore după ce Maria Şarapova a părăsit turneul la feminin, Wimbledon şi-a pierdut favoritul numărul 1 la masculin. Liderul mondial a fost învins de Nick Kyrgios la capăul unei confruntări de poveste.

Câştigător la Roland Garros, luna trecută, Rafael Nadal şi-a dorit să realizeze un hattrick spectaculos la cel de al treilea turneu de Mare Şlem al anului. El ar fi putut cuceri French Open şi Wimbledon, în acelaşi an, pentru a treia oară, după ce a izbutit această performanţă în 2008 şi în 2009. 

Numai că un puşti australian de 19 ani, Nick Kyrgios, a dat peste cap planurile adversarului său din optimi. Ocupantul locului 144 ân lume l-a învins pe liderul mondial, scor 7-6, 5-7, 7-6, 6-3, la capătul unui meci care a durat 118 minute. Rezultatul i-a pus la treabă pe statisticieni:

*E pentru prima dată după 1992 când liderul ATP e eliminat la Wimbledon de un jucător care nu se află în top 100. 

*E pentru prima dată după 2004 când un debutant ajunge în sferturi la Wimbledon.

În următorul meci, Kyrgios va da piept cu canadianul Milos Raonic, ocupantul locului 9 în clasamentul mondial. 

Revenind la Nadal, el n-a mai reuşit să treacă de sferturi la Wimbledon din 2011, iar anul trecut a părăsit turneul londonez în turul II, fiind învins de Lukas Rosol, care era pe poziţia 100 în topul mondial, la vremea respectivă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite