Brazilia e mult în urmă la capitolul infrastructură, cu un an înainte de startul Cupei Mondiale: „Nu suntem pregătiţi!“, avertizează o legendă braziliană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul mare fotbalist brazilian, Pele şi fostul căpitan al Braziliei, Cafu, cred că Brazilia nu este încă pregătită pentru organizarea în bune condiţii a Campionatului Mondial de anul viitor nici din punct de vedere sportiv, nici din punct de vedere al infrastructurii.

Cu prilejul startului numărătorii inverse pentru Campionatului Mondial (competiţia va debuta fix peste un an, pe 13 iunie 2014), Cafu şi Pele şi-au exprimat punctele de vedere vizavi de forma pe care o traversează naţionala Braziliei în acest moment.

„Avem jucători buni cum sunt Lucas sau Neymar, dar suntem într-o schimbare de generaţii; sper să recuperăm până anul viitor”, a spus Pele, fiind completat de Cafu: „Brazilia are o echipă foarte bună pentru Cupa Confederaţiilor (n.r. competiţie care debutează în acest weekend), dar nu este pregătită pentru Cupa Mondială. Le cer suporterilor să susţină Brazilia la Cupa Confederaţiilor pentru că sunt convins că vom avea o evoluţie minunată. Avem obligaţia să câştigăm mereu meciurile internaţionale. Obligaţia e cu atât mai mare când vorbim de un Campionat Mondial”, a punctat şi Cafu.

Sud-americanii sunt departe de a fi pregătiţi şi la capitolul infrastructură. Jurnaliştii francezi de la sport24.com şi Le Monde se întreabă dacă Brazilia va putea organiza în bune condiţii o competiţie de talia Cupei Mondiale. Cu excepţia câtorva arene care sunt gata (Maracana sau Mané Garrincha din capitala Brasilia), restul stadioanelor sunt încă în construcţie, unele dintre ele fiind gata într-un procent de doar 50% cu un an înainte de startul competiţiei.

„Noi trebuie să ne arătm forţa şi în afara terenului. Nu trebuie să ratăm şansa de a arăta că Brazilia este o ţară de talie mondială”, a încheiat legendarul Pele.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite