Bomba zilei: Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev! Explicaţia deciziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu a fost alungat de fanii celor de la Dinamo Kiev, care îl detestă pe antrenorul român pentru perioada de la Şahtior Doneţk
Mircea Lucescu a fost alungat de fanii celor de la Dinamo Kiev, care îl detestă pe antrenorul român pentru perioada de la Şahtior Doneţk

Tehnicianul român fusese numit, joi, în funcţia de antrenor principal, semnând pe doi ani, cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon, primind şi un salariu stagional de 3 milioane de euro.

Mircea Lucescu a rezistat exact patru zile la Dinamo Kiev! Ceea ce ar fi trebuit să fie o colaborare de durată cu vicecampioana Ucraniei s-a transformat într-un coşmar.

Concret, în momentul în care s-a anunţat semnarea actelor, fanii celor de la Dinamo au luat foc! Pe lângă faptul că au avut o întâlnire explozivă cu patronii echipei, fraţii Surkis, ei au trecut chiar la ameninţări macabre la adresa lui Lucescu, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Nici măcar după weekend tensiunile n-au dispărut, aşa că, după cum a informat directorul „Gazetei Sporturilor“, Ovidiu Ioaniţoaia, Mircea Lucescu a demisionat din funcţie, după numai 4 zile.

Printr-un comunicat publicat de Ovidiu Ioaniţoaia, „Il Luce“ a explicat motivele deciziei sale.

Ce a spus Mircea Lucescu?

*Cu părere de rău am hotărât să renunţ la posibila colaborare cu Dinamo Kiev.

*Mulţumesc familiei Surkis pentru încrederea acordată şi invitaţia făcută, dar îmi este imposibil să pot activa într-o atmosferă de ostilitate venită mai ales din partea acelei grupări de suporteri Ultras, de a cărei susţinere echipa are atâta nevoie în momentele de încleştare sportivă.

*N-am fost niciodată un laş, am acceptat provocările sportive, dovadă trecerea de la Galatasaray la Beşiktaş sau de la Dinamo Bucureşti la Rapid Bucureşti, cu suporteri într-o mare rivalitate, dar corecţi, care m-au primit cu speranţă şi cu braţele deschise şi cu care am reuşit cucerirea titlurilor din ţările respective.

*Nu pot să accept ca propriii fani să acţioneze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulaţie, entuziasm, motivaţie şi care să readucă echipa la nivelul la care tradiţia şi istoria acestui club îi dau dreptul.

*Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nici o legatură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare.

*Îmi doream să mă întorc în fotbal, în Ucraina, unde am cunoscut atâtea satisfacţii, să intru din nou în atmosfera aceea atât de palpitantă şi plină de neprevăzut care este fotbalul. O făceam cu entuziasm, cu deplină încredere în potenţialul tinerilor jucători ucraineni, mulţi dintre ei componenţi ai selecţionatelor naţionale.

*Îmi doream o competiţie aşa cum a fost cu ani în urmă, care să electrizeze tribunele. Ucraina merita asta.

CITEŞTE ŞI:

Mircea Lucescu, ameninţari macabre din partea ultraşilor lui Dinamo Kiev

22 de trofee a cucerit Mircea Lucescu cu Şahtior Doneţk, rivala de moarte a celor de la Dinamo Kiev, în perioada 2004-2016.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite