Bianca Andreescu face ravagii printre favoritele turneului de la Auckland. Venus Williams, ultima victimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bianca andreescu

Bianca Andreescu, jucătoarea de tenis cu origini române, dar care reprezintă Canada, a reuşit încă un rezultat fantastic la turneul din Auckland, Noua Zeelandă.

După victoria din optimi în faţa Carolinei Wozniacki, principala favorită a competiţiei şi locul trei în lume, scor 6-4, 6-4, astăzi a venit rândul lui Venus Williams, locul 39 WTA, să între pe lista victimelor Biancăi Andreeescu.

Jucătoarea care a început tenisul la Piteşti şi care ocupă abia poziţia 152 în clasamentul WTA s-a impus în trei seturi, scor 6-7, 6-1, 6-3, în faţa multiplei câştigătoare de turnee de Grand Slam, şi s-a calificat în penultimul act al competiţiei.

Primul set a fost echilibrat, ambele jucătoare mergând cap la cap până în tie-break, acolo unde Venus a părut să profite de experienţa superioară şi s-a impus fără emoţii, cu 7-1.

Bianca Andreescu nu a acuzat şocul şi  a dominat următoarele două seturi, în care a cedat doar patru game-uri. În ultimul set canadianca a condus cu 5-0, Venus a mai avut o ultimă zvâcnire, dar forţele au ţinut-o doar trei game-uri. Andreescu s-a impus cu 6-3 în decisivul unui meci în care a adunat 39 de lovituri direct câştigătoare, în timp ce adversara sa a avut doar 12

"Astăzi am făcut imposibilul. Este un sentiment fantastic!"

La flash-interviul de la finalul partidei, Bianca Andreescu a explicat cum a reuşit calificarea în prima sa semifinală WTA. "Cred că orice este posibil şi astăzi am făcut imposibilul. Nu ştiu ce să mai spun, este un sentiment fantastic. Pentru mine obiectivul a fost să intru pe tabloul principal, dar am reuşit să înving câteva jucătoare de top. Am crezut în propriile mele şanse, m-am simţit bine şi publicul m-a ajutat de fiecare dată. Nu am renunţat, asta contează în tenis şi contează în orice sport, a declarat Bianca.

În urma acestei victorii, Andreescu şi-a asigurat un salt de 38 de locuri în clasamentul WTA, de săptămâna viitoare ea urmând să se caţere cel puţin pe poziţia 114.

Cu o victorie in semifinala de maine, împotriva lui Su-Wei Hsieh, tenismena care reprezinta Canada va ajunge la 578 de puncte si va urca pana pe locul 107 în clasamentul mondial, în timp ce în cazul unui triumf in Noua Zeelanda, Bianca va acumula 678 de puncte si va intra, incepand de luni, in premiera, in Top 100 WTA, pe pozitia 89.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite