Becali, gândire medievală: Cum a ajuns FCSB, clubul antivacciniştilor, un focar de infecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Becali

FCSB trece prin valurile pandemice, apelând la rugăciune, refuzând vaccinarea şi având, periodic, un număr mare de bolnavi în lot. Prin comparaţie, la alte grupări, COVID-19 nu mai face ravagii de mult.

Anul trecut, în septembrie, parcursul european al echipei s-a încheiat după un meci pierdut, practic, dinainte, cu Slovan Liberec. În turul III preliminar al Ligii Europa, formaţia patronată de Gigi Becali s-a prezentat la duelul cu cehii cu o echipă încropită, pentru că a avut 15 jucători absenţi, toţi diagnosticaţi cu COVID-19. Aşa cum era de aşteptat, Slovan Liberec s-a impus, fără probleme, scor 2-0, într-o partidă disputată la Giurgiu.

Dacă la vremea respectivă, vaccinurile împotriva COVID-19 nu erau disponibile, între timp, situaţia s-a schimbat. Ceea ce a rămas la fel e gândirea medievală, la clubul lui Gigi Becali. Pentru că finanţatorul roş-albaştrilor e printre cei mai vehemenţi antivaccinişti din ţară. Iar „argumentele“ sale vorbesc de la sine despre ridicolul situaţiei.

„Prefer glonţul, în loc de vaccin!“ 

După apariţia focarului care se tot extinde la FCSB, Becali a avut o primă intervenţie la Digi Sport. Se întâmpla înaintea meciului câştigat în weekend, cu Mioveni (3-0), în care echipa sa a trecut doar 13 jucători pe foaie: 11 au fost titulari, iar doi pe bancă.

„Decât să mă vaccinez, mai bine primesc un glonţ în cap. Nu vreau să fac propagandă anti-vaccin. Oamenii fac ce vor, dar au înţeles că eu nu mă vaccinez. Nu te poate obliga nimeni să-ţi bagi o substanţă în corp. Stau singur în casă, stau singur în pădure, bă, împuşcaţi-mă!“, a început tirada lui Becali, la Digi Sport. El şi-a încheiat discursul cu o afirmaţie halucinantă: „Vă urez şi eu sănătate tuturor vaccinaţilor. Numai că, peste doi ani, o să vedem noi cine, cui o să mai ureze sănătate. Eu mă feresc de vaccinaţi, stau la trei metri de ei! O să vedem noi peste doi ani!“.

„După vaccinare, nu mai eşti om. Eşti trans-om“

La două zile după victoria cu Mioveni, la FCSB a fost diagonsticat şi Octavian Popescu cu COVID-19. Iar căpitanul Florin Tănase a devenit şi el indisponibil, din cauza unei accidentări la gleznă. 

Aşadar, în acest moment, FCSB se află în imposibilitatea de a disputa meciul de duminică (ora 20.30), de la Ovidiu, cu Farul. Iar asta pentru simplul motiv că vicecampioana nu poate trece 13 jucători de la prima echipă pe foaia de meci, aşa cum cere regulamentul. Drept urmare, dacă nu vor recupera câţiva fotbalişti până duminică, FCSB-iştii vor solicita reprogramarea confruntării cu Farul.

În ciuda acestei situaţii, Gigi Becali şi-a continuat discursul împotriva vaccinării. „Eu n-am dat ordin, că jucătorii nu sunt sclavi. M-au întrebat: «Facem vaccin?» Eu le-am zis: «Dacă vreţi să nu mai faceţi copii, faceţi vaccin. Dacă vreţi, peste 4-5 ani, să aveţi nişte boli autoimune, faceţi vaccin!». E părerea mea. Eu îi cred pe cei care spun că vaccinul va crea probleme mari. Nu vă mai spun altele, că modifică ADN-ul, ca nu mai eşti om, eşti trans-om“, a declarat patronul FCSB.

Becali a insistat că rata scăzută a vaccinării din România e un lucru bun: „Haideţi să vedem finalul, noi vom fi o naţiune imunizată naţional. Şi o să vedem celelalte popoare peste 2-3 ani. Eu acum vorbesc despre echipa mea, că nu se vaccinează, iar lumea, dacă vrea să mă creadă, bine. Cum alţii îndeamnă la vaccinare şi nu te lasă să faci diverse lucruri, şi noi avem o opinie“.

Stoica

„Fug de vaccinuri, dar nu sunt împotriva vaccinării“

Peste afirmaţiile lui Becali au venit şi cele ale lui Mihai Stoica (foto), complet lipsite de logică! Managerul roş-albaştrilor a „reuşit“ să se contrazică singur, în câteva fraze.

„Eu nu vreau să mă vaccinez. Nu m-am vaccinat în viaţa mea. Dar nu sunt împotriva vaccinării. Fiecare face ce vrea. Când eram mic şi intrau asistentele cu tava şi vedeam seringile, fugeam. Legat de COVID-19, nu vreau să bag această substanţă în corp (n.r. - vorbind despre vaccinare)“, a spus Stoica.

Acesta a dezvăluit cum s-au depistat ultimele cazuri, la FCSB. „Noi îi testăm pe toţi, fie că sunt vaccinaţi sau nu. Cum a fost cu Creţu şi cu Valentin Gheorghe. Au avut simptome, în noaptea de dinaintea meciului de la Buzău (n.r. - cu Mioveni). Credeţi că noi glumim cu chestiile astea? Unul avea nasul înfundat. Vali Gheorghe nici n-a zis că are simptome. Marius Ianuli l-a simţit şi a zis: «Mă, ai nasul înfundat?». «Nu, n-am nimic». Şi, cu toate astea, l-am testat. Şi a primit rezultat pozitiv. Noi vrem să fim corecţi. Imaginaţi-vă că noi puteam juca în meciul cu Mioveni, cu Creţu şi cu Vali Gheorghe. Şi am fi avut mai multe rezerve pe bancă. Dar puteam să infectăm şi adversarii, nu era corect“, a spus Mihai Stoica, la Digi Sport.

CITEŞTE ŞI:

Românii, arătaţi cu degetul pentru refuzul vaccinării: „Îngâmfare! Se spun nişte prostii de te doare mintea“

Dinamo, alt club al antivacciniştilor: S-a aflat câţi jucători s-au imunizat împotriva COVID-19

E posibil ca meciul cu Farul să fie amânat. Fac rugăciune şi văd dacă mă luminează Dumnezeu. Dacă Tănase e bine, se va juca meciul cu Farul. Cu el, suntem 13. Gigi Becali patron FCSB  

Ce spune regulamentul

O echipă aflată în imposibilitatea de a trece 13 jucători pe foaie - unul trebuie să fie portar -, poate solicita amânarea unui meci. O singură dată! Dacă partida nu se va putea disputa nici la reprogramare, atunci clubul care a solicitat prima amânare va pierde acel meci cu 0-3 la „masa verde“.

edw iordanescu

Edward Iordănescu, antrenor FCSB

Stare de urgenţă, la FCSB

*Bolnavi de COVID-19: Straton, Creţu, I. Cristea, S. Şerban, Oaidă, Cordea, Mamut, Oct. Popescu (toţi jucători), Edward Iordănescu (antrenor principal), Al. Radu (antrenor secund), M. Popa (antrenor cu portarii)

*În izolare (cu simptome, dar cu teste negative): Budescu, Şut

*Accidentaţi: Panţîru, Ov. Popescu, Coman, Burlacu, Tănase

*Echipa folosită în meciul cu Mioveni: Vlad - Haruţ, Vinicius, Miron, Radunovici - Olaru, Perianu, Fl. Tănase - I. Stoica, Keşeru, Dumiter

Rezerve: Târnovanu, Musi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite