Becali a „aruncat“ jucători de peste şase milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul din Ghencea va pierde, din nou, în această vară o sumă uriaşă de bani, lăsând să plece gratis de la Steaua fotbalişti pentru care a cheltuit „fără număr“ în momentul achiziţionării lor. Nu mai reprezintă niciun secret faptul că Gigi Becali nu este un bun afacerist în fotbal. De altfel, managementul lui defectuos a condus către pierderi de bani uriaşe ale clubului Steaua.

Influenţat de foştii antrenori şi colaboratori, latifundiarul a aruncat de-a lungul timpului cu bani în stânga şi în dreapta, cumpărând fotbalişti cu preţuri exorbitante. Ulterior, cum randamentul acestora n-a fost pe placul lui Becali, după ce i-a bălăcărit în public, le-a dat drumul să plece fără nicio pretenţie financiară.

De notorietate sunt nume precum Dayro Moreno, Elton, Pleşan, Arthuro sau Carlos. Nici acest sezon nu face excepţie. Instabilitatea băncii tehnice şi-a spus cuvântul şi în ceea ce priveşte transferurile de jucători. Piţurcă a adus cu el multe nume noi, Ilie Dumitrescu a cerut cumpărarea lotului Urziceni, iar Gigi Becali a mai achiziţionat şi el câţiva fotbalişti după preferinţe.

Bani aruncaţi de pomană pe apostol şi pe ricardo

Finanţatorul roş-albaştrilor n-a ţinut cont nici acum de banii aruncaţi pe ei, dând afară jucători precum Apostol, Ricardo sau Bonfim şi cedând gratis alţi fotbalişti pe care a plătit mult, precum Surdu sau Emeghara.

Meme vrea să rentabilizeze clubul

Managerul roş-albaştrilor a sperat ca situaţia să se schimbe odată cu venirea sa. „Acest club a suferit din punct de vedere managerial, iar pentru asta am venit eu aici în primul rând. Nu pentru a obţine rezultate peste noapte pentru că e foarte greu, însă cel mai important lucru pentru mine este rentabilizarea clubului. Când am plecat de la Steaua eram la plus, când am părăsit Unirea Urziceni eram la plus. E practic imposibil să mai reuşim performanţa asta acum, dar trebuie să diminuăm pierderile", puncta Meme Stoica la întoarcerea în Ghencea.

Acest lucru nu l-a schimbat însă pe patron, Gigi Becali plătind şi acum sume uriaşe pentru noile achiziţii, numai Mihai Costea şi Andrei Prepeliţă costând împreună aproape două milioane de euro. 

"Obiectivul meu e rentabilizarea clubului. Totuşi, până vom reuşi să ajungem la un algoritm pe care l-am pus în practică nu cu mult timp în urmă, va dura."
Mihai Stoica
manager Steaua

Ce jucători pierde gratis Steaua vara asta

Fotbalist    Sumă de cumpărare

Ifeanyi Emeghara    1.200.000
Marius Onofraş    350.000
Laurenţiu Marinescu    600.000
Cosmin Matei    250.000
Romeo Surdu    800.000
Maicon Oliveira    200.000
Janos Szekely    1.500.000
Eder Bonfim    300.000
Ricardo Gomes    700.000
Andrei Ionescu    500.000

TOTAL    6.400.000 de euro

Ce jucători vin în Ghencea

Jucător    De unde a venit    Cât a costat

Gabriel Matei    Pandurii Târgu-Jiu    600.000
Mihai Costea    „U" Craiova    1.400.000
Junior Moraes    liber de contract    gratis
Raul Rusescu    Unirea Urziceni    100.000
Dorinel Popa    Victoria Brăneşti    300.000
Leandro Tatu    liber de contract    gratis
Andrei Prepeliţă    „U" Craiova    500.000
Alexandru Bourceanu    FC Timişoara    700.000

TOTAL        3.600.000 de euro

Ştirea zilei !

Bourceanu şi Sepsi, aproape acontaţi

Campania de achiziţii a Stelei continuă. Gigi Becali n-a renunţat la gândul de a se întări de la Timişoara şi a anunţat că-i doreşte la echipă pe Laszlo Sepsi şi pe Alexandru Bourceanu (foto). „Voi lua legătura cu Marian Iancu înainte de alte lucruri, memorii sau altceva. Negocierile vor fi altfel acum. Vreau doi jucători: pe Bourceanu şi pe Sepsi", a declarat patronul roş-albaştrilor. „Sunt mândru că sunt interesaţi de mine, dar acum sunt la Timişoara. Nu ştiu nimic în ceea ce priveşte viitorul meu", a fost primul răspuns al lui Bourceanu.

Alte „Ţepe" marca Gigi Becali (click pentr a mări)

i9nfo
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite