Barcelona lui Villanova, cel mai bun start din istoria Spaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi a ajuns la 21 de goluri înscrise în acest sezon în La Liga
Lionel Messi a ajuns la 21 de goluri înscrise în acest sezon în La Liga

Cu 40 de puncte în primele 14 etape, echipa lui Villanova a intrat în istoria La Liga. Catalanii au câştigat în acest sezon 13 partide şi au încheiat la egalitate doar cu Real Madrid.

Tito Villanova nu putea găsi o replică mai bună pentru cei care se temeau de prăbuşirea Barcelonei după plecarea lui Guardiola în vară. În sezonul său de debut ca principal are cel mai bun start pe care l-a reuşit vreodată o echipă în istoria campionatului din Spania. Victoria de sâmbătă cu Bilbao (5-1) a dus Barca la 40 de puncte după primele 14 etape, depăşind recordul deţinut de Real Madrid din sezonul 1991/92, când, cu Hagi pe teren, au avut 12 victorii, un egal şi o înfrângere.

Au bătut performanţa lui Hagi

Catalanii au câştigat până acum 13 meciuri şi au remizat doar în unul singur, cu Real, fiind, alături de FC Porto şi Manchester City, singura echipă neînvinsă în campionatele din Europa. Nicio echipă  n-a reuşit să termine fără înfrângere campionatul din Spania în actualul format, singurele astfel de performanţe fiind realizate înainte de Război, de Atletico şi Real, când se jucau doar 18 etape.

Cea mai ofensivă Barca din ultimii 62 de ani

Echipa lui Villanova vânează şi o altă performanţă. Cu cele 48 de goluri marcate în primele 14 etape, actuala echipă a Barcei e a doua cea mai ofensivă din istoria clubului, doar cea din 1950, cu 50 de reuşite, fiind superioară la acest capitol.

Messi, din record în record

Messi a intrat într-un ritm ameţitor de doborâre a recordurilor. Sâmbătă, cu Bilbaom, a mai înscris două goluri, aceasta fiind a cincea sa “dublă” consecutivă, performanţă realizată prima oară în carieră. Cu aceste reuşite, argentinianul l-a egalat pe Cesar, una dintre legendele Barcei, pe primul loc în clasamentul celor mai buni marcatori ai echipei catalane în campionatul Spaniei, cu 190 de goluri. Iar miercuri, în meciul cu Benfica din Liga Campionilor, ar mai putea veni un alt record. Decarul Barcelonei a ajuns la 84 de reuşite în 2012 şi mai are doar una până la ştacheta impusă de Gerd Muller în 1972.

Abidal a revenit la antrenamente

Surpiză mare la antrenamentul Barcelonei înainte de meciul cu Bilbao. Pentru prima oară de când a suferit operaţia de transplant de ficat, francezul Abidal s-a antrenat alături de colegii săi. În ultimele luni, fundaşul de 33 de ani s-a pregătit doar la sala de forţă, pentru a reveni la forma fizică de dinainte de intervenţia chirurgicală, el având acum mai multe kilograme în minus faţă de greutatea sa obişnuită.

Ce recorduri mai poate bate Barcelona în acest sezon
Performanţă Record Deţinător Situaţia Barcei
Cele mai multe goluri 121 Real Madrid 48
Cele mai multe meciuri fără înfrângere 32 Sociedad 18
Cele mai multe puncte 100 Real Madrid 40

Cifra
3,4
Goluri pe meci este media Barcelonei în acest sezon din La Liga

Ronaldo e regele Madridului
Din 1999 nu mai reuşise Atletico Madrid să câştige în faţa rivalei Real. Iar tradiţia s-a păstrat şi acum. Cristiano Ronaldo a marcat un gol de excepţie din lovitură liberă, a dat o pasă decisivă pentru Ozil şi a lovit bara de două ori într-o nouă victorie a „albilor”, 2-0, care îi întăreşte poziţia lui Mourinho pe banca Realului, şubrezită în ultimul timp de rezultatele slabe.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite