Băieţii lui Cosmin Contra, zmeii zmeilor cu nepretenţioasa  reprezentativă din Insulele Feroe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
keseru

Echipa naţională nu a avut emoţii cu modesta reprezentativă a Insulelor Feroe şi a obţinut, marţi seara, la Cluj, primele 3 puncte în actuala campanie de calificare.

Învinsă de Suedia cu 2-1, în primul său meci din această campanie, România a reuşit să se impună lejer la Cluj-Napoca, scor 4-1 (3-1), în faţa uneia dintre cele mai slabe echipe ale continentului

Surprinzător, meciul a început în nota de dominare uşoară a oaspeţior. Până în minutul 15 fotbaliştii din Insulele Feroe au fost cei care s-au apropriat mai mult de careul lui Tătăruşanu, dar nu şi-au creat oportunităţi clare de a înscrie. România a avut un joc încâlcit, fără nicio sclipire în atac, un du-te-vino fără sens, executat ireproşabil de o naţională lipsită de idei. 

În minutul 25, la prima ocazie a meciului şi la primul şut pe poartă, România a deschis scorul.  Keşeru a deviat inteligent pâna la Deac, jucătorul lui CFR Cluj, jenat de doi fundaşi adverşi, îndeplinind o simplă formalitate din marginea careului mic.

Trei minute mai târziu,  mai multe bâlbe ale defensivei oaspeţilor trimit mingea la Keşeru. Atacantul lui Ludogoreţ a pivotat la 7-8 metri de poartă şi a înscris cu un şut tare şi plasat la colţul scurt. 

În minutul 33, în urma unei faze fixe, Keşeru reuşeşte dubla. Atacantul care înscrisese şi în meciul cu Suedia a profitat de o eroare de marcaj şi a trimis mingea printre picioarele portarul advers, după o execuţie acrobatică din interiorul careului mic.

Practic, au fost singurele 8 minute ale primei reprize în care naţionala lui Contra a jucat ceva fotbal. Mai mult, în minutul 40, Feroe a redus din handicap după o lovitură de la 11 metri. Sancţiunea a avut acoperire regulamentară, dar a fost foarte uşor acordată pentru o ţinere în suprafaţa de pedeapsă a lui Moţi.

În repriza secundă România a avut altă faţă. Impulsionaţi şi de schimbarea lui Benzer cu Hagi, tricolorii au jucat cu două viteze în plus, ocaziile de a înscrie fiind mult mai numeroase. În primele 15 minute de la reluare, Hagi de două ori şi Staciu au ratat oportunităţi imense de a majora scorul. Puşcaş a fost mai exact şi a reuşit golul patru, în minutul 64, cu un şut spectaculos de la marginea careului mare.

România a fost echipa mai activă şi în ultima jumătate de oră, dar tabela de marcaj a rămas nemodificată.

Tricolorii vor juca următorul meci pe 7 iunie, cu Norvegia în deplasare.

România: Tătăruşanu - Benzar (I. Hagi '68), Moţi, Grigore, Bancu - Deac, R. Marin, Stanciu (Man '78), Chipciu - Puşcaş, Keşeru (Cicâldău '69). Selecţioner Cosmin Contra;

Insulele Feroe: Nielsen - Rolantsson, Gregersen, Odmar Faero, Davidsen - Bartalsstovu (Frederiksberg '67), Vatnsdal (Baldvinsson '28), Hendriksson, Joensen - Hansson (Vatnhamar '77), Olsen. Selecţioner Lars Olsen.

Cartonaşe galbene: Stanciu '16, Moţi '39, Chipciu '47, Grigore '85 / Joensen '15, Olsen '86.

Arbitri: Halil Umut Meler - Esat Sancaktar şi Ibrahim Çaglar Uyarcan - Mete Kalkavan (toţi din Turcia).

Clasamentul grupei

1. Spania 2 2 0 0 4-1 6 puncte

2. Suedia 2 1 1 0 5-4 4 puncte

3. România 2 1 0 1 5-3 3 puncte

4. Malta 2 1 0 1 2-3 3 puncte

5. Norvegia 2 0 1 1 4-5 1 puncte

6. Insulele Feroe 2 0 0 2 2-6 0 puncte

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite