Australian Open 2017: Serena versus Venus Williams, cea mai „vârstnică“ finală feminină de Grand Slam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serena WIlliams şi Venus Willims vor evolua sâmbătă dimineaţa în finala Australian Open, începând cu ora 10.30, în direct pe EuroSport.

Finala dintre Venus şi Serena este cea mai „bătrână din istorie“, dacă ne raportăm la vârsta cumulată a celor două tenismene. Cum Venus are 36 de ani, iar Serena are 35, totalul de 71 de ani nu s-a mai înregistrat în nicio altă finală feminină de Grand Slam. La US Open 2016, Flavia Pennetta şi Roberta Vinci adunau 66 de ani, aminteşte Doartenis.ro

Interesant este că Venus a luat parte şi la cea mai „tânără“ finală de Grand Slam din istorie, în 1997, când a întâlnit-o pe Martina Hingis în ultimul act de la Wimbledon. Venus acea atunci 17 ani, iar Martina doar 16!

Venus revine într-o finală de Grand Slam după opt ani şi devine cea mai vârstnică jucătoare ce atinge o astfel de performanţă de la Martina Navratilova încoace.

Venus Williams a mai jucat doar o dată finala la Australian Open, cedând în 2003 în faţa surorii sale! La 14 ani distanţă, duelul se va repeta, pentru că Serena a urmat-o rapid în ultimul act. Sora mai mică şi mai talentată a avut nevoie de doar 50 de minute pentru a pune punct unui parcurs extraordinar al Mirjanei Lucici – Baroni: 6-2, 6-1. Serena a felicitat-o pe veterana croată care a avut puterea de a  merge atât de departe, după care şi-a îndreptat atenţia asupra finalei: „Să joc împotriva lui Venus este ceva fantastic, ea este inspiraţia mea cea mai mare. Mă aşteptam la un meci greu, e jucătoarea care-a bătut de cele mai multe ori, dar sunt fericită pentru că, indiferent ce se va întâmpla, trofeul va rămâne în familie“.

Într-adevăr, Venus are multe victorii în faţa Serenei (11), dar şi mai multe eşecuri (16). Din cele 27 de înfruntări directe, opt au avut loc în finala unui Grand Slam: de două ori a câştigat Venus, de şase ori s-a impus Serena. Pentru sora mai mică cu un an miza finalei de sâmbătă e şi mai mare: dacă se impune îşi recuperează locul 1 WTA şi o întrece pe Steffi Graf la numărul de Grand Slamuri.

22 de Grand Slamuri are Serena Williams în palmares, cu 15 mai multe decât sora sa

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite