Australian Open 2015. Veste formidabilă de la Melbourne: Irina Begu a eliminat o jucătoare aflată în top 10 mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Begu, locul 42 mondial înainte de Australian Open
Irina Begu, locul 42 mondial înainte de Australian Open

După calificarea Simonei Halep în turul secund la Australian Open, a venit rândul altei românce să acceadă în faza următoare. Irina Begu a produs surpriza la Melbourne, reuşind să o elimine pe Angelique Kerber, jucătoare clasată pe locul 9 WTA.

Irina Begu a făcut un meci mare împotriva lui Angelique Kerber, a noua favorită a competiţiei, în primul tur de la Australian Open. Românca a învins-o în trei seturi pe jucătoarea germană, scor 6-4, 0-6, 6-1, la capătul unui joc care a durat o oră şi 58 de minute. Românca, aflată pe locul 42 mondial, a jucat formidabil în primul şi ultimul set, când nu a făcut greşeli neforţate şi a fost mult mai curajoasă decât adversara ei, iar asta s-a văzut pe tabelă. În schimb, în setul secund, Begu a asistat neputincioasă la loviturile precise ale lui Kerber, însă a fost insuficient pentru ca nemţoaica să spere la mai mult de la acest meci. 

Australian Open 2015. Simona Halep s-a calificat în turul doi după o victorie uşoară

Begu s-a calificat, aşadar, în turul secund la Australian Open, unde urmează să se dueleze cu Katerina Siniakova din Cehia, jucătoare de 18 ani aflată pe locul 81 mondial. La prima vedere, Irina este favorită, judecând prin prisma locurilor ocupate în clasamentul WTA de cele două jucătoare. În primul tur, Siniakova a trecut de Elena Vesnina din Rusia (locul 65 mondial). Cele două jucătoare s-au întâlnit şi la turneul de la Shenzen, câştigat de Simona Halep în urmă cu două săptămâni. Cehoaica a învins-o atunci pe Irina cu 6-7 (5), 6-4, 6-1.

Prin succesul din primul tur la Australian Open, Begu şi-a asigurat 70 de puncte WTA şi 60.000 de dolari australieni (42.700 de euro).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite