„Arde“ Europa: Final incendiar de sezon în Spania, Franţa şi Italia. Ce se decide în ultima etapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aruncat de Barcelona, Luis Suarez e aproape de a câştiga campionatul cu Atletico Madrid
Aruncat de Barcelona, Luis Suarez e aproape de a câştiga campionatul cu Atletico Madrid

În stagiunea trecută, în această perioadă a anului, Europa fotbalistică se pregătea, timid, de reluarea meciurilor, după ce pandemia a oprit tot, timp de trei luni. Acum, suspansul din întrecerile interne a atins cote maxime!

În Spania, etapa cu numărul 37 a lămurit un lucru: Barcelona a ieşit din lupta pentru titlu, după 1-2, acasă, cu Celta Vigo. 

De acum, cele două formaţii din Madrid, Atletico şi Real, se vor bate, în ultima rundă, pentru supremaţie. Sâmbătă, Atletico joacă, în deplasare, cu Valladolid, în timp ce Real primeşte vizita celor de la Villarreal. Deşi Atletico are acum prima şansă la titlu, cu siguranţă, echipa lui Simeone va avea un meci mai greu comparativ cu Real Madrid. Pe lângă faptul că va juca în deplasare, Atletico va întâlni o formaţie, aflată pe penultimul loc, care poate spera la salvarea de la retrogradare doar printr-o victorie. Villarreal, adversara Realului, are asigurată prezenţa în cupele europene, pentru că, indiferent de ce va face în ultima rundă, nu mai poate pierde locul 7, pe care se află acum. În schimb, Villarreal poate urca pe 6 sau pe 5, poziţii care duc în Liga Europa. Vorbim despre o competiţie mult mai atractivă, comparativ cu Conference League, în care va ajunge ocupanta locului 7 din La Liga. 

PSG, agonia continuă

Şi în Franţa soarta titlului se va decide în ultima rundă, care e programată pentru duminică. 

În etapa din weekend-ul trecut, PSG a zdrobit Reims cu 4-0 pe „Parc des Princes“, în timp ce liderul Lille a remizat, acasă, cu St. Etienne (0-0). Chiar şi aşa însă, Lille a rămas pe primul loc, la un punct de PSG. Duminică, parizienii vor întâlni Brest, o echipă ameninţată cu retrogradarea, în deplasare. Lille, în schimb, se va duela, tot afară, cu Angers, o trupă de mijlocul clasamentului, aflată pe 12, fără niciun obiectiv. De aceea, e lesne de înţeles de ce actualul lider e favorit la câştigarea primului titlu din 2011 încoace.

Juve, tot afară din Ligă

În fine, în Italia, unde titlul s-a decis de mult, Inter fiind campioană, marea miză e legată de prezenţa în Liga Campionilor. Primele patru clasate vor ajunge în această competiţie. Şi, deocamdată, Juventus e pe 5, în afara Ligii! Iată cum arată programul ultimei etape, duminică, pentru formaţiile care ţintesc o clasare între primele patru:

*Atalanta - AC Milan

*Napoli - Verona

*Bologna - Juventus

La prima vedere, Napoli şi Juventus au meciuri uşoare, cu formaţii fără obiectiv. De aceea, o remiză în Atalanta - AC Milan ar fi o variantă perfectă pentru Juventus. Care ar termina între primele patru, dacă va învinge Bologna, iar acest rezultat va fi coroborat cu un egal, între ocupantele locurilor 2 şi 3.

La Liga, Top 5

1. Atl. Madrid 83 de puncte

2. Real Madrid 81p

3. Barcelona 76p

4. Sevilla 74p

5. Sociedad 59p

Ligue 1, Top 5

1. Lille 80 de puncte

2. PSG 79p

3. Monaco 77p

4. Lyon 76p

5. Marseille 59p

Serie A, Top 5

1. Inter 88 de puncte

2. Atalanta 78p

3. AC Milan 76p

4. Napoli 76p

5. Juventus 75p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite