Arbitrii au „furat“ pentru Barcelona şi Bayern: rezultate viciate în primele două sferturi ale Ligii. Reacţii vehemente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţiile mai atractive pentru publicul neutru au fost puternic sprijinite de un central neamţ şi altul polonez.

UEFA l-a delegat pe Felix Brych (40 de ani) la Barcelona – Atletico Madrid, sperând că germanul va arbitra nemţeşte cea mai echilibrată confruntare din sferturile Ligii Campionilor.

Din păcate, la finalul celor 90 de minute, concluzia madrilenilor a fost că Brych a arbitrat „hoţeşte“, fiind al 12-lea jucător al catalanilor. Învinşii au reclamat două decizii care ar fi schimbat cursul jocului:

*Eliminarea marcatorului Fernando Torres pentru două „galbene“ acordate în minutele 29 şi 35. Ambele fiind, potrivit celor de la Atletico, dictate în urma unor faulturi care la fel de bine puteau să nu fie sancţionate cu cartonaş.

*Neacordarea cartonaşului roşu lui Luis Suarez pentru un fault extrem de dur la Diego Godin, în prima repriză. Rămas pe teren, atacantul uruguayan al Barcelonei a înscris de două ori în partea secundă.

„Îi aşteptăm în infern“

Cel mai vehement în discursul său a fost preşedintele Enrique Cerezo, adică omul care conduce destinele „Atleti“ din 2002. „Sunt furios, dar protestele noastre sunt tardive acum. Atunci când i-a acordat al doilea cartonaş galben lui Torres, practic, arbitrul a dat meciul Barcelonei. Am fi putut învinge Barcelona pe <<Camp Nou>>, dar arbitrul ne-a dat tot planul tactic peste cap prin eliminarea lui Torres. La ce am văzut astăzi, se pare că UEFA vrea ca un grup restrâns de cluburi să aibă şansa de a câştiga Liga Campionilor“, a spus Cerezo.

Preşedintele madrilenilor a insistat că evenimentele petrecute, marţi, pe „Camp Nou“ ar trebui să-i înrăiască pe fanii lui Atletico în vederea returului. „Mai avem şanse de calificare şi vrem să învingem Barcelona pe <<Vicente Calderon>>. Sper ca fanii noştri să facă din stadion un infern pentru adversari, în retur. Nu suntem demoralizaţi şi ne gândim la calificarea în semifinale“, a adăugat Cerezo.

Torres: „O ruşine pentru UEFA“

Turbat de furie în timpul meciului, Diego Simeone s-a cuminţit la conferinţa de după meci: „Sunt supărat în continuare, dar în niciun caz pe Torres pentru eliminare. Arbitrii sunt cei care decid. Nu pot să spun acum tot ce gândesc“.

Spre deosebire de antrenorul său, Fernando Torres a spus tot ce a avut pe suflet într-o intervenţie la un post de radio. „E o ruşine că UEFA a decis să delege un arbitru care n-a reuşit să fie la nivelul unui sfert de finală în Liga Campionilor. Nu ştiu ce trebuie să facă jucătorii Barcelonei pentru a primi şi ei cartonaşe roşii. Probabil că arbitrilor le-a fost teamă să nu fie Barcelona eliminată“, a afirmat atacantul lui Atletico, care a fost trimis la cabine, în minutul 35 al jocului de pe „Camp Nou“.

Catalanii admit: „Eliminarea a schimbat jocul“

În faţa acestor acuze la adresa arbitrajului, antrenorul Barcelonei, Luis Enrique, a fost nevoit să recunoască faptul că echipa sa a fost ajutată de faptul că Atletico a jucat în zece timp de 55 de minute.

„După eliminarea lui Torres, meciul s-a schimbat şi în repriza secundă am reuşit să avem o circulaţie bună a balonului. Cu această echipă, eu pot să merg până la capătul lumii. Vom aborda returul într-o situaţie minunată pentru a demonstra că suntem cei mai buni“, a declarat Enrique.

Greşeală mare şi la Munchen

Nu doar meciul Barcelona – Atletico Madrid a fost influenţat de deciziile discutabile ale arbitrului. La Munchen, în duelul Bayern – Benfica, centralul polonez, Szymon Marciniak, le-a refuzat oaspeţilor un penalty clar, în prima repriză, atunci când Lahm a comis un henţ în careu.

Joci cu Barcelona, rămâi în inferioritate

O statistică care a circulat, ieri, în mediul online a întărit ideea că Barcelona are parte de arbitraje favorabile. Concret, catalanii au beneficiat de cele mai multe cartonaşe roşii primite de adversarii lor din Liga Campionilor. Iată clasamentul:

1. Barcelona – 30 de roşii pentru echipa adversară

2. Bayern Munchen – 20 de roşii pentru echipa adversă

3. Arsenal – 18  roşii pentru echipa adversă

4. Real Madrid şi PSV – 16 roşii pentru echipele adverse

5. Manchester United, Porto, Lyon, Galatasaray – 14 roşii pentru adversare.

Cartonaşele mele se puteau acorda sau nu. Dacă s-ar fi jucat 11 contra 11, Barcelona n-ar fi câştigat. Fernando Torres atacant Atletico Madrid   Barcelona e protejată. Există o teamă ca această echipă să fie eliminată, ceea ce ar nemulţumi UEFA.  Felipe Luis fundaş Atletico Madrid     13 Înfrângeri are Atletico în turul unor „duble“ manşe cu Barcelona. Niciodată madrilenii n-au obţinut calificarea în retur.   8 calificări în opt „duble“ europene are Atletico Madrid, după ce a pierdut turul, în deplasare, scor 1-2.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite