Arabii fac oferte de nerefuzat: Szukala a explicat de ce a lăsat Europa pentru Orient şi cum l-a convins Piţurcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua şi-a pierdut stoperii cu care a ajuns până în optimile Ligii Europa: Chiricheş (dreapta) s-a dus la Tottenham, iar Szukala la Al-Ittihad
Steaua şi-a pierdut stoperii cu care a ajuns până în optimile Ligii Europa: Chiricheş (dreapta) s-a dus la Tottenham, iar Szukala la Al-Ittihad

Internaţionalul polonez de 30 de ani a făcut o mutare surprinzătoare, care îi poate costa prezenţa la Euro 2016. Totuşi, fostul stoper al Stelei a considerat că nu poate declina propunerea celor de la Al-Ittihad.

După Lucian Sânmărtean, care a ridicat numărul românilor prezenţi în fotbalul saudit la 28, astăzi i-a venit rândul unui polonez din Liga I să meargă în Orientul Mijlociu.

La câteva ore după ce a semnat contractul cu Al-Ittihad Jeddah, Łukasz Szukala a explicat la Digi Sport motivele pentru care n-a putut să zică „nu“ la oferta pe care i-a făcut-o Victor Piţurcă.

„Fiecare jucător are un preţ“

„Am semnat cu Al-Ittihad pentru doi ani. Au fost negocieri care s-au întins pe o perioadă mai lungă de timp. Interesul lor faţă de mine nu e de acum trei-patru zile, ci de două-trei luni. Pe primele două oferte le-am refuzat, dar fiecare jucător are un preţ. Am vrut să rămân la Steaua, am vrut să facem un efort să prelungim înţelegerea, dar situaţia financiară din România e foarte grea. În plus, ultima ofertă pe care am primit-o din partea lui Victor Piţurcă a fost una de nerefuzat. Am ales ce a fost mai bine pentru mine, pentru familia mea“, şi-a început Szukala discursul.

Piţurcă i-a spus că nu va sta după el

Stoperul polonez a dezvăluit că antrenorul celor de la Al-Ittihad, Victor Piţurcă, i-a spus clar că, dacă nu va semna acum, n-are nicio şansă să ajungă la echipă din vară.

„Eu nu doream să semnez acum, voiam să mai stau până la vară, dar Victor Piţurcă mi-a spus că eu trebuie să mă decid rapid, pentru că nu are timp să stea după mine şi că, în cazul unui refuz, va lua pe altcineva. A fost o presiune din acest punct de vedere. Aşa că am decis să accept, mai ales că factorul financiar a fost extrem de important. E un pas foarte mare pentru mine din acest punct de vedere“, a adăugat Szukala.

Dacă aveam 26, 27 de ani era altceva. Puteam să merg în Bundesliga sau în Premier League, dar nu la aceşti bani.  Łukasz Szukala fundaş Al-Ittihad  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite