Ana Maria Brânză, retragere în glorie: „Mă duc să termin de plâns“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Branza

La o săptămână după ce a fost desemnată cea mai bună spadasină a lumii, pentru a 5-a oară, sportiva de 37 de ani a ajuns la concluzia că e momentul să încheie socotelile cu sportul de performanţă.

13 medalii de aur, 10 de argint şi 10 de bronz. Iată palmaresul impresionant care ne arată de ce Ana Maria Brânză a fost printre cele mai bune sportive din România din ultimii ani.

După încă o performanţă remarcabilă, argintul cucerit la Mondialul din Dubai, Ana Maria şi-a anunţat retragerea din activitate printr-un mesaj video. 

Brânză - devenită Popescu după căsătorie - a reprezentat România la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice: 2004 (Atena), 2008 (Beijing), 2012 (Londra), 2016 (Rio de Janeiro), 2020 (Tokyo). 

Dintre medaliile cucerite de Ana Maria, cu siguranţă, cele mai importante au fost cele olimpice: aurul cu echipa României, la JO 2016, şi argintul la individual, la JO 2008 şi JO 2020.

Ce a anunţat Ana Maria Brânză?

*Se pare că se încheie. Peste 20 de ani petrecuţi în sala de scrimă… A fost ultima competiţie (n.r. Cupa Mondială) pentru mine. Credeam că sunt pregătită pentru momentul ăsta, pentru că nu simt să merg mai departe. Asta a fost tot şi cumva cred că din copilărie mi-am promis că o să simt momentul în care să mă opresc. E momentul. Acest moment a venit, ştiu treaba asta, nu mai am motivaţie să merg mai departe.

*Ţin să vă mulţumesc tuturor pentru sprijin, tuturor oamenilor cu care am colaborat de-a lungul timpului, oamenii cu care am crescut, cu care am făcut echipă, începând de la federaţie, Clubul Sportiv al Armatei Steaua, COSR, toţi oamenii care au fost implicaţi în povestea asta şi sper să scriem poveşti frumoase pentru sportivii români. Vă iubesc pe toţi şi vă mulţumesc, mai ales vouă care sunteţi pe social media şi aţi fost alături de mine, atunci când s-a terminat cu medalie, dar mai ales atunci când am dat nuca-n perete, de la începutul competiţiei.

*Sper să rămâneţi alături de mine, pentru că s-a încheiat un capitol din viaţa mea, dar cu siguranţă vor urma alte surprize. Mă duc să termin de plâns.

2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020 şi 2020-2021 sunt sezoanele în care Ana Maria Brânză a fost desemnată cea mai bună spadasină a lumii.

VEZI MESAJUL VIDEO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite