Ţig, învinsă, dar aplaudată în picioare:  Patricia a ratat o şansă istorică, însă va urca spectaculos în clasamentul mondial

Ţig, învinsă, dar aplaudată în picioare:  Patricia a ratat o şansă istorică, însă va urca spectaculos în clasamentul mondial

Elena Rybakina

După o săptămâna fabuloasă în care a eliminat trei favorite, printre care Anastasija Sevastova (11 WTA), deţinătoarea trofeului la BRD Bucharest Open, Patricia Ţig a cedat în duelul pentru trofeu, în faţa unei puştoaice de 20 de ani.

Patricia Ţig a ajuns la finala BRD Bucharest Open, având o şansă istorică: românca de 24 de ani putea deveni doar a doua sportivă care pleca acasă cu trofeu la finalul unui turneu pe care l-a abordat din postura unei jucătoare fără clasament! Prima a fost Kim Clijsters, care a cucerit US Open 2009, deşi nu figura în ierarhia mondială!
 
Între Ţig şi titlul de la Bucureşti a stat Elena Rybakina (106 WTA), o jucătoare din Kazahstan de doar 20 de ani, aflată la prima finală WTA din carieră.
 
Primele două game-uri au fost pe serviciu, după care Rybakina a izbutit break-ul pentru a se duce la 2-1. Aceasta şi-a făcut apoi serviciul, după un game-maraton (3-1) şi putea realiza încă un break la capătul unui game în care Ţig a salvat două mingi de 4-1.
 
Al 6-lea game din primul set s-a dovedit a fi cel decisiv. Aici, la 3-2 pentru Rybakina, aceasta a salvat două mingi de 3-3 pe serviciul propriu, după care, profitând de căderea Patriciei, a făcut break (5-2) şi imediat a şi închis setul: 6-2 în 46 de minute.
 
Aflată pe val, puştoaica de 20 de ani a pornit în setul doi cu un nou break: 1-0. Faptul că Ţig era în corzi, era evident: doar trei puncte câştigate, după ce a ratat şansa de a face 3-3 în primul set!
 
Problemele româncei s-au agravat, din păcate, pe măsura trecerii timpului. Rybakina s-a distanţat la 3-0, după un nou break, iar apoi şi-a celebrat succesul, închizând partida la 6-0.
 
În ciuda acestui eşec, Ţig se poate consola cu faptul că, începând de luni, va figura în clasamentul WTA, urmând a ocupa locul 264. De partea cealaltă, Rybakina va ajunge pe 65.
 
Parcursul lui Ţig la BRD Bucharest Open
 
Calificări
*Simion (646 WTA): 6-4, 6-4
*Melnikova (314 WTA): 5-7, 6-1, 6-1
*Shinikova (232 WTA): 6-3, 6-2
 
Tabloul principal
*Turul I: 6-2, 6-1 cu Bondar (193 WTA)
*Optimi: 6-2, 7-5 cu Sevastova (11 WTA)
*Sferturi: 6-3, 3-6, 6-3 cu Pliskova (92 WTA)
*Semifinale: 6-3, 6-1 cu Siegemund (77 WTA)
*Finală: 2-6, 0-6 cu Rybakina (106 WTA)
 
43.000
de dolari va primi Elena Rybakina pentru titlul cucerit la Bucureşti. Patricia Ţig va fi răsplătită cu 21.400 de dolari.
 

CITEŞTE ŞI:

„Cenuşăreasa“ Ţig a ajuns pe prima pagină a site-ului WTA: Povestea româncei care a uluit lumea tenisului

Ţig, un câştig pentru România: Patricia a fost exclusă de celelalte fete din echipa de Fed Cup după un episod din 2017

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: