Ţara arde, baba se piaptănă: Armata, plângere la CNA din cauza comentatorului Emil Grădinescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Grădinescu
Emil Grădinescu

CSA Steaua e o echipă de fotbal unică în Europa: e finanţată din bani publici, n-are drept de promovare în Liga I, dar conducătorii ei sunt preocupaţi de alte subiecte, în loc să găsească o rezolvare pentru problemele arzătoare ale grupării.

Clubul Sportiv al Armatei a câştigat cam toate litigiile cu Gigi Becali şi a obţinut brandul Steaua. Doar că de atunci, şefii au eşuat în tentativele lor de a găsi un finanţator pentru Steaua. Care, practic, joacă degeaba în „B“ din moment ce n-are drept de promovare pentru că n-are reuşit să-şi schimbe statutul judiciar!

Deşi problemele Stelei sunt destul de mari, oamenii din fruntea clubului sunt preocupaţi, deocamdată, de comentariile meciurilor în care e implicată FCSB! 

În weekend, partida FCSB - Dinamo, scor 6-0, a fost comentată la Telekom Sport de Emil Grădinescu. Pe durata meciului, acesta s-a referit, în mod repetat, la echipa finanţată de Gigi Becali drept „Steaua“. Această situaţie i-a înfuriat pe şefii Clubului Sportiv al Armatei, care au sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Ce a anunţat CSA Steaua?

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului şi somat postul de televiziune Telekomsport pentru încălcarea dispoziţiilor art. 3 alin. (2) şi (3) din Legea Autovizualului nr. 504/2002 de către postul de televiziune TELEKOMSPORT cu ocazia meciului de fotbal din Liga I, FCSB – Dinamo Bucureşti din data de 12.09.2021.

Comentatorul meciului, Emil Grădinescu a folosit în timpul transmisiei în direct denumirea Steaua cu referire explicită la formaţia FCSB care este înscris la LPF cu numele oficial Fotbal Club FCSB.

Echipa Steaua Bucureşti, în actualul sezon competiţional, nu evoluează în Liga I de fotbal, dezinformarea fiind evidentă. CSA STEAUA este singura în drept să folosească denumirea şi logo-ul „Steaua/Steaua Bucureşti”. În prezent aceasta evoluează în Liga a II-a.

Art. 31 din Constituţia României precizează:

(2) autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal;

(4) mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.

Este de notorietate faptul că, FCSB S.A. a pierdut definitiv dreptul de asociere cu marca STEAUA, fapt consfinţit de Decizia civilă nr. 3425/03.12.2014 pronunţată în dosarul nr. 42805/3/2011 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia I civilă, care a admis recursul declarat de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti – în contradictoriu cu intimaţii pârâţi SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, Asociaţia Fotbal Club Steaua Bucureşti, Oficiul de Stat pentru Investiţii şi Mărci, SC FCSB Marketing SRL şi SC Ostrovit SA dată împotriva deciziei nr. 259A/20.12.2013 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a civilă, pe care a modificat-o, în sensul că a admis apelul declarat de subscrisa împotriva sentinţei nr. 832/17.04.2012 a Tribunalului Bucureşti – Secţia a IV-a civilă, şi a dispus anularea mărcii „Steaua Bucureşti” înregistrate sub nr. 061735, data depozit 29.01.2004, şi a contractului de licenţă marca nr. 201 din 01.02.2011 încheiat cu intimata pârâtă SC Ostrovit SA cu privire la marca înregistrată sub nr. 061735.

Mai mult decât atât, în decembrie 2016, Curtea de Apel Bucureşti a interzis SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA (actual FCSB SA) să folosească fără consimţământul subscrisei semnele „Steaua”, „Steaua Bucureşti” sau a unor semne  similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţii sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive.

Această situaţie se perpetuează, cu toate că în anul 2017 dumneavoastră aţi transmis radiodifuziunilor o adresă de atenţionare prin care le-aţi reamintit obligaţia de a asigura informarea corectă a publicului, conform prevederilor legislaţiei audiovizualului în vigoare, având în vedere Deciziile ÎCCJ nr. 3425/2014 şi a CAB 989A/2016.

Considerăm că postul de televiziune vizat nu doar că dezinformează opinia publică, dar ignoră cu bună ştiinţă o hotărâre judecătorească, aducând astfel prejudicii mărcii înregistrate şi deţinute de clubul nostru.

CSA Steaua nu va permite asocierea incorectă şi nelegală a niciunei entităţi sau persoane fizice cu mărcile sale în scopul de a-şi crea o imagine pe baza istoriei şi performanţelor celui mai important club sportiv din România.

Mai mult decât atât vă rugăm să ţineţi cont de prevederile legislaţiei naţionale privind respectarea hotărârilor judecătoreşti, şi a normelor ce reglementează apărarea relaţiilor sociale prin înfăptuirea justiţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite