Învinşi, retrogradaţi şi loviţi de ghinion: Campionatul saudit s-a încheiat cu o etapă catastrofală pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică
Marius Şumudică

Marius Şumudică (Al-Shabab), Daniel Isăilă (Al-Hazm) şi Ciprian Panait (Al-Batin) au avut o zi de coşmar, iar Nicolae Stanciu (Al-Ahli), pur şi simplu, şi-a părăsit echipa!

Cândva, Cosmin Olăroiu şi Mirel Rădoi au dominat fotbalul saudit cu Al-Hilal Riad, fiind atât de iubiţi de suporteri, încât aceştia mergeau la meciuri având la ei steagul României!

Din păcate, cei mai mulţi dintre românii care au ajuns, ulterior, în fotbalul saudit nici măcar nu s-au apropiat de rezultatele celor doi. Laurenţiu Reghecampf a devenit primul antrenor român din istorie care a pregătit Al-Hilal, dar n-a câştigat niciun trofeu, plecând de la echipă, după ce a fost catalogat drept „bişniţar“. Iar asta din cauza transferurilor păguboase făcute cu soţia sa, Anamaria Prodan.

Nici românii care au activat în acest sezon în Regat nu s-au descurcat mai bine. Marius Şumudică a avut un discurs şi un comportament prin care a căzut în dizgraţia arabilor. Iar în ultima etapă, echipa românului, cu Găman şi Budescu titulari, a pierdut în faţa celor de la Al-Hilal, scor 2-3. A fost un meci dramatic în care gazdele au condus cu 2-0, elevii lui Şumudică au egalat (primul gol din pasa lui Budescu), pentru ca, în final, Al-Hilal să învingă după ce Gomis a transformat un penalty (90+1).

Eşecu celor de la Al-Shabab, coroborat cu alte rezultate, a aruncat echipa lui Şumudică pe locul 5, ceea ce înseamnă că arabii au ratat prezenţa în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor Asiei. În aceste condiţii, despărţirea lui Şumudică de Al-Shabab e aproape sigură.

Isăilă, penalty ratat în minutul 90+8

Un meci la fel de dramatic l-a trăit şi Daniel Isăilă, fostul selecţioner al echipei de tineret. Al-Hazm a întâlnit, în deplasare, deja retrogradata Al-Quadisiya. Elevii lui Isăilă au condus cu 2-0, iar victoria i-ar fi menţinut în prima ligă. Al-Quadisiya a egalat însă cu două goluri în minutele 80 şi 87. Isăilă a trăit apoi un moment groaznic în al 8-lea minut de prelungiri, când fundaşul brazilian, Alemao, a ratat penalty-ul care ar fi adus victoria, dar şi salvarea de la retrogradare!

Cum meciul s-a terminat 2-2, Al-Hazm va juca un baraj pentru rămânerea în prima ligă.

În schimb, Al-Batin, pregătită de Ciprian Panait, a picat direct, clasându-se pe locul 15 din 16.

Nicolae Stanciu, neplătit

În fine, în ultima etapă, Nicolae Stanciu n-a mai apărut în lotul celor de la Al-Ahli Jeddah, deoarece, neplătit de când s-a transferat la această echipă, a părăsit Arabia Saudită!

Mijlocaşul are de gând să dea clubul în judecată şi să ceară rezilierea contractului. Stanciu a adunat zece prezenţe şi două goluri în prima ligă saudită. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite