Împărătesele de aur: ce au spus fetele de la scrimă după prima medalie olimpică cucerită de echipa României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Maria Brânză şi colegele ei din echipa de aur a României
Ana Maria Brânză şi colegele ei din echipa de aur a României

Cu un minut înainte de terminarea primei confruntări, cea cu SUA, România era condusă cu trei puncte. De aici a început un drum fantastic spre cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Iar România a trecut, pe rând, de SUA, Rusia şi China, în condiţiile în care, până joi seara, înregistrase o singură victorie contra asiaticelor, în 2011.

După aurul de la Rio, componentele lotului feminin au vorbit pentru Dolce Sport şi „Gazeta Sporturilor“.

Ana Maria Brânză: „Cu această victorie, ne-am spălat păcatele de la individual. Îi dedic medalia tatălui meu (nr – decedat înainte de JO de la Londra). Se spune despre mine că sunt arogantă în scrimă. Să-l vedeţi pe antrenorul Chinei, Daniel Lavavasseur. Mă bucur că le-am bătut pe chinezoaice“.

Loredana Dinu: „Am trăit finala cu un puls extrem de mare, simţeam că-mi iese inima din piept şi nu mai am aer. Atunci când nu eram pe planşă, genunchii îmi tremurau atât de tare, încât nu puteam să scriu scorul pe foaie. Nu-mi vine să cred că mi s-a îndeplinit un vis“.

Simona Pop: „Nu e prima oară când adversarele se păcălesc cu mine. Rusoaicele s-au mai păcălit cu mine. Nu e uşor să tragă toţi adversarii pe tine, să încerce să te ţină cât mai mult pe planşă. Am avut momente când îmi venea să le zic: <<Măi, fată, nu mai trage şi în ultimele zece secunde, lasă-mă în plata Domnului că oricum te-am bătut!>>. Ne-a afectat foarte mult eliminarea de la individual şi lipsa oricărei medalii. Înainte de a pleca de acasă, din Satul Olimpic, am făcut o împărţeală. Fetele mi-au zis: Ana ia SUA, tu, Simona, iei Rusia şi Simona Gherman ia China. În gândul meu, când le-am auzit mi-am zis: <<Măi, fetelor, voi nu ştiţi că eu nu mă împac cu stilul rusoaicelor, pe mâna cui vă lăsaţi?!>>. Dar am tăcut, ce să fac, suntem o echipă şi fiecare îşi face treaba cum poate mai bine“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite