211 ţări şi regiuni au participat la cel de-al şaselea Forum Internaţional pentru Copii „Fotbal pentru Prietenie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel de-al şaselea sezon al programului „Fotbal pentru Prietenie” s-a încheiat pe 15 iunie, fiind pentru prima dată când în program au participat 211 ţări şi regiuni din întreaga lume.

Principalele activităţi din cadrul programului au avut loc la Moscova în perioada 8-15 iunie şi au fost organizate de Gazprom, în parteneriat cu FIFA şi Cupa Mondială FIFA 2018.

Numărul total al participanţilor şi invitaţilor a depăşit pragul de 5.000. Cei 422 de băieţi şi fete - Tineri Fotbalişti, Tineri Jurnalişti şi Tineri Antrenori - au fost uniţi de o singură misiune comună: promovarea unor valori umane esenţiale, precum prietenia, egalitatea, corectitudinea, sănătatea, pacea, devotamentul, victoria, tradiţia, onoarea.


Reprezentanţii Administraţiei Preşedintelui Federaţiei Ruse, Comitetul Olimpic Rus, FIFA, Directori ai Federaţiilor de Fotbal, vedete ale fotbalului internaţional, campioni Olimpici şi Paralimpici, dar şi persoane publice s-au numărat printre invitaţii evenimentelor desfăşurate în Moscova.

România, pentru al doilea an în programul Fotbal pentru Prietenie

În România, programul Fotbal pentru Prietenie este susţinut de Federaţia Română de Fotbal, dedicată programelor de responsabilitate socială şi promovării educaţiei prin sport. Doi copii de 12 ani din România au participat la programul Fotbal pentru Prietenie anul acesta: un Tânăr Fotbalist – Victor Stancovici, fotbalist al echipei Petrosport Ploieşti, şi o Tânără „Jurnalistă”, Maria Dan, elevă în clasa a 5-a L, la I.C.H.B. Colentina.

Astfel, cei doi au făcut parte din echipa mixtă internaţională a prieteniei „Humpback Whale (Balena cu cocoaşă)” – una dintre cele 32 de echipe internaţionale de copii care au participat anul acesta în proiect. Alături de cei doi copii din România, din echipă au făcut parte copii din Argentina, Insulele Virgine Britanice, Algeria, Estonia şi Senegal.

„Federaţia Română de Fotbal susţine proiectele care promovează educaţia prin sport, în special în rândul copiilor. Prietenia, egalitatea, respectul şi onoarea sunt valori care trebuie transmise încă de la vârste fragede copiilor pasionaţi de sport, pentru că ei reprezintă viitorul sportului românesc. Suntem onoraţi că am putut susţine şi anul acesta programul Fotbal pentru Prietenie şi activităţile în care au fost implicaţi cei doi copii români alături de alte sute de copii din toată lumea.” – Diana Pirciu, Manager Responsabilitate Socială Federaţia Română de Fotbal


 
Fotbal pentru Prietenie, susţinut de personalităţi internaţionale din lumea sportului

Imagine indisponibilă

Iker Casillas, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi portari ai fotbalului internaţional, actual portar şi căpitan al echipei Portu (Portugalia) a întâmpinat tinerii participanţi din cadrul programului Fotbal pentru Prietenie în cadrul evenimentului de închidere a programului – Forumul Internaţional Fotbal pentru Prietenie, care a avut loc în data de 13 iunie la Moscova.

În plus, antrenorul echipei de juniori din Rusia, Alexander Kerzhakov, fotbalistul sirian Firas Al-Khatib, dar şi Prinţul şi Directorul Administrativ al Federaţiei de Fotbal din Arabia Saudită, Abdulrahman Bin Ibrahim Al-Sayyar, s-au adresat copiilor şi au împărtăşit importanţa promovării celor nouă valorii ale programului.

Forumul Internaţional Fotbal pentru Prietenie, ultimul eveniment din cadrul programului, a fost inaugurat de către preşedintele Consiliului de Administraţie al Gazprom, Victor Zubkov. Acesta a fost însoţit de Vicepremierul Federaţiei Ruse, Olga Golodets, care a susţinut un discurs festiv al Preşedintelui Rus, Vladimir Putin, pentru participanţii la cel de-al şaselea Forum Internaţional al Copiilor:

„Anul acesta, evenimentele finale ale programului se desfăşoară într-o atmosferă specială, întrucât Rusia găzduieşte Cupa Mondială FIFA 2018, şi, astfel, întâlneşte cei mai puternici atleţi ai planetei. În ajunul acestui eveniment semnificativ, Tinerii Fotbalişti din 211 ţări şi regiuni s-au întâlnit la Moscova pentru a-şi demonstra talentul şi abilităţile în cadrul unui turneu corect, pentru a învăţa lucruri noi de la vedete ale fotbalului internaţional şi pentru a interacţiona cu alţi copii de vârsta lor din toate colţurile lumii. Cred cu tărie că astfel de iniţiative majore precum Fotbal pentru Prietenie au o misiune importantă: sprijină sportul pentru tineret, promovează valorile unui stil de viaţă sănătos şi învaţă copiii să respecte reprezentanţii diverselor naţionalităţi şi culturi.”

„Gazprom a susţinut dintotdeauna promovarea sportului pentru copii. Fotbalul este cel mai popular sport şi cred că uneşte cel mai bine oamenii pe baza unor valori importante pentru fiecare om de pe planeta noastră, indiferent de ţara în care trăieşte sau de limba pe care o vorbeşte. Aceasta este posibilitatea copiilor de a-şi găsi noi prieteni, de a învăţa, de a progresa şi de a atinge, împreună, succesul în sport. În comparaţie cu anul 2013, când am pornit programul Fotbal pentru Prietenie, „geografia” proiectului a crescut de 26 de ori. De-a lungul ultimilor cinci ani, peste 4.000 de copii au participat la program. În timp ce numărul total de suporteri Fotbal pentru Prietenie a depăşit pragul de trei milioane”, a declarat Preşedintele Consiliului de Administraţie Gazprom, Viktor Zubkov.


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite