Vaccinul Pfizer va putea fi stocat la temperatura frigiderului timp de o lună, faţă de 5 zile în prezent

Vaccinul Pfizer va putea fi stocat la temperatura frigiderului timp de o lună, faţă de 5 zile în prezent

Uniunea Europeană a contractat până în prezent 600 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech FOTO Shutterstock

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat luni extinderea la 31 de zile a perioadei de stocare la temperatura frigiderului pentru vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech, faţă de 5 zile până în prezent, diminuând astfel eforturile logistice pentru distribuirea acestui ser în statele UE, transmite agenţia Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Schimbarea este valabilă numai pentru fiolele care nu au fost deschise. EMA precizează că face această recomandare privind stocarea acestui ser la temperaturi de 2-8 grade Celsius în urma evaluării studiului furnizat de Pfizer şi BioNTech privind stabilitatea vaccinului, potrivit Agerpres

Autorităţile sanitare americane au aprobat în luna februarie stocarea şi transportul acestui vaccin la temperatura standard a frigiderului (de 2-8 grade Celsius) pentru o perioadă de cel mult două săptămâni. Anterior, acest vaccin trebuia stocat în congelatoare speciale la temperaturi între -80 şi -60 de grade Celsius. 
 
Uniunea Europeană a contractat până în prezent 600 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech şi are în vederea contractarea a încă 1,8 miliarde de doze din acest vaccin.
 
De altfel, România primeşte luni o nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 697.320 doze.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 6.517.349 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 5.517.538 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările