Vaccin tetravalent de 10 milioane de lei, cumpărat de Ministerul Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MS a achiziţionat vaccinul tetravalent FOTO Adevărul
MS a achiziţionat vaccinul tetravalent FOTO Adevărul

Ministerul Sănătăţii a achiziţionat vaccin tetravalent, împotriva unor boli precum (diftero-tetano-pertussis-polio inactivat) de peste 10 milioane de lei.

Aşa arată un anunţ recent, publicat în SEAP. Conform sursei citate, contractul a fost atribuit distribuitorului Farmexpert, locul principal al vaccinului fiind compania naţională a statului Unifarm. 

Medicii de familie spun că mii de copii, de la bebeluşi până la adolescenţi, au rămas nevaccinaţi şi trebuie recuperaţi de medicii de familie care nu au acces la niciunul din serurile prevăzute în schema naţională de imunizare. 

„Nu mai am vaccin deloc. Înainte existau perioade scurte în care rămâneam fără un anumit vaccin, dar acum nu am niciun ser prevăzut de schema naţională de imunizare. Nici măcar vaccinul împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului nu există, asta în condiţiile în care suntem în plină epidemie. Chipurile, ar trebui să vaccinăm, dar cu ce? Hexavalentul lipseşte de trei luni, tetravalentul la fel, diftero-tetanicul la fel. E cea mai gravă criză cu care ne-am confruntat”, a explicat, pentru „Adevărul”, medicul de familie Daniela Ştefănescu. 

Medic: „Vina e în totalitate a Ministerului Sănătăţii”

În opinia specialistului, vina aparţine în întregime Ministerului Sănătăţii, care nu a fost capabil să finalizeze la timp licitaţiile. Mai mult, medicul arată că vaccinurile ar ajunge în cabinetele medicilor de familie spre sfârşitul lunii martie, ceea ce va duce la o perturbare a activităţii medicale. „Sunt mulţi copii pe care trebuie să îi recuperăm, dar va trebui să acoperim cererile părinţilor. Aceştia din urmă sunt dispuşi să cumpere vaccinurile din farmacii, dar nici măcar acolo nu se mai găsesc. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite