Un viitor părinte, către Iohannis: Dacă se va îmbolnăvi copilul meu şi va muri, voi veni şi vă voi lasă cadavrul pe treptele palatului de cleştar de la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şase copilaşi mai sunt internaţi la spitalul „Marie Curie” din Capitală
Şase copilaşi mai sunt internaţi la spitalul „Marie Curie” din Capitală

Artistul Paul Hitter i-a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, prin intermediul Facebook, în care îl critică pe şeful statului de lipsa de reacţie în cazul copiilor din Argeş care s-au îmbolnăvit în ultima perioadă. „Dacă se va îmbolnăvi copilul meu şi dacă, Doamne fereşte, va muri, vă asigur că voi veni şi vă voi lăsa cadavrul pe treptele palatului de cleştar de la Cotroceni”, a scris acesta.

În mesajul său postat pe Facebook, Paul Hitter spune că România anului 2016 este „o ţară a nimănui”, iar de când au apărut cazurile de copilaşi infectaţi cu E-coli „domnul Iohannis, în loc să convoace o situaţie de urgenţă doarme în ghete”.

Redăm integral textul postat de Paul Hitter pe Facebook:

„Teroare pentru nou născuţii noştri

Dezamăgire după dezamăgire, domnul Iohannis este un preşedinte absent, atunci când interesul politic nu îl mâna de la spate. România anului 2016 este o ţară a nimănui, avem de-a face cu o criză fără precedent, o epidemie, un virus care seceră vieţile copiilor şi pare că nu poate fi eradicat. Au trecut deja două săptămâni şi cazurile de infecţii cu e-coli se tot înmulţesc, iar domnul Iohannis, în loc să convoace o situaţie de urgenţă doarme în ghete. 

Cum credeţi că mă simt domnule Iohannis, ca cetăţean Român plătitor de taxe şi asigurări medicale, şi mai ales ca viitor tată? Ştiţi că soţia mea merge regulat la controale în spitalele din România? Ştiţi că va naşte în unul din aceste spitale? În care spital ar trebui să nască domnule Preşedinte? Care spital este sigur? De unde a apărut acest virus? Cum se răspândeşte? Dacă se va îmbolnăvi copilul meu eu ce mă fac? Ce fel de virus este? Cine l-a produs? Ni l-au plasat maghiarii? Ruşii? Sârbii? Bulgarii? Este un atac asupra ţării noastre? Ştiţi că virusul poate fi o armă? 

Ştiu că dumneavoastră nu aveţi copii, dar aţi putea fi interesat de noi, cei care ne întemeiem o familie, facem copii, şi contribuim la viitorul acestei ţări, asigurăm continuitatea poporului român. Dumneavoastră sunteţi român? Ce vă califică să fiţi preşedintele nostru de fapt? 

Am refuzat să cred acele zvonuri care spuneau că în anii 90 vă ocupaţi cu trafic de copii pentru adopţie şi organe, dar atitudinea din acest caz mă face să cred că aţi fi fost capabil şi de aşa ceva. Vă doare la bască domnule preşedinte, de fapt nu la bască, la salamul de Sibiu vă doare. 

Poate ar trebui să coborâţi din colivia dumneavoastră de aur şi să convocaţi o situaţie de urgenţă, poate că şi „prima doamnă a ţării”, ar trebui să arate că este o primă doamnă, o adevărată mamă a copiilor acestei ţări, să facă şi dânsa o vizită în spitalele României unde copii mor pe capete. Ştiu, nu este vorba de rochii, nu sunt vizite în Miami, nu se mai cântă „we are the champions” în clasa unde predă dânsa, dar poate avea o atitudine umană, ne poate arăta cu această ocazie că îi pasă, că este alături de noi. 

Chemaţi experţi de afară dacă nu sunteţi în stare, luaţi o poziţie publică domnule preşedinte. Eu ca viitor tată vreau să ştiu: ce îi îmbolnăveşte pe copii? Apa din supermarketuri, vaccinurile, orice ar fi şi orice interese financiare ar fi în spate, trebuie să vă faceţi datoria de om şi de preşedinte şi să gestionaţi această situaţie pentru aflarea adevărului şi mai ales pentru oprirea acestei epidemii. În orice cultură, copiii sunt cea mai importantă, preţuită şi protejată celulă a societăţii. Cum aveţi obrazul să apăreţi la întâlniri cu „Diaspora” în timp ce acele suflete nevinovate mor? 

Nu cred că vocea mea se va face auzită, ne-am obişnuit să nu vă intereseze nimic. „A fost nevoie să moară oameni”- am înghiţit şi acea monstruozitate domnule preşedinte, aveţi acum guvernul dumneavoastră, nu mai este „nevoie” să moară oameni, demonstraţi că ţară această mai poate funcţiona măcar într-o situaţie extremă. 

Ne este frică domnule preşedinte, repet, poate nu puteţi înţelege, nu aveţi copii, gândiţi-va doar că dumneavoastră nu aţi fi azi acolo sus la Cotroceni dacă cineva nu v-ar fi născut şi nu v-ar fi crescut. De crescut v-au crescut, dar nu ştiu dacă v-au şi educat. 

Domnule Iohannis, dacă în luna mai când se va naşte copilul meu, se va îmbolnăvi, şi dacă Doamne Fereşte va muri, vă asigur că voi veni şi vă voi lasă cadavrul copilului meu pe treptele palatului dumneavoastră de cleştar de la Cotroceni”.

Şase copilaşi mai sunt internaţi la spitalul „Marie Curie” din Capitală

În Capitală mai sunt internaţi şase copii cu această boală agresivă, care a făcut deja trei victime în ultimele trei săptămâni. Cinci din cei şase copii internaţi în Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti au o evoluţie favorabilă, în timp ce un micuţ, băieţelul din Mioveni plimbat între spitale timp de 12 zile, este la terapie intensivă, stabil.

În ceea ce-l priveşte însă, medicii arată că el va rămâne cu sechele neurologice, dat fiind faptul că sâmbătă starea lui s-a degradat. „Ceilalţi cinci copii se află în continuare internaţi pe secţia de Nefrologie, doi dintre ei făcând dializă peritoneală. Există şanse ca în această săptămână să facem şi două externări”, a arătat ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.

Un alt micuţ, de 10 luni, a fost transferat în cursul zilei de sâmbătă în Bucureşti, la Institutul Matei Balş, adus fiind tot de la Spitalul de Pediatrie Piteşti, unde, duminică mai erau internaţi 38 de copii, toţi prezentând scaune diareice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite